Παρέμβαση Δαβάκη στην 28η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευση Ορθοδοξίας



Παρέμβαση Δαβάκη στην 28η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ

Διεξάγεται από χθες στα Χανιά της Κρήτης η 28η Γενική Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ). Στις εργασίες της Συνέλευσης μετέχει και ο βουλευτής Λακωνίας και μέλος της ΔΣΟ Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση.

Κατά την ομιλία του ο Λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη η Ευρώπη και οι άλλοι δυτικοί θεσμοί να λάβουν συντονισμένα μέτρα για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών, των χώρων λατρείας και των μνημείων που βρίσκονται σε περιοχές όπου μαίνονται εμφύλιες διαμάχες ή δραστηριοποιούνται ισχυρές ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ταυτόχρονα, ο κ. Δαβάκης έκανε ειδική αναφορά και στην απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος, ενέργεια που όπως ανέφερε προσβάλει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και την Ορθοδοξία και για την οποία πρέπει να υπάρξει συντονισμένη και έμπρακτη καταδίκη της Τουρκίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει, στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής της πολιτικής, προτεραιότητα στο θέμα της προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων και του δικαιώματος της ανεξιθρησκίας στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναπόσπαστο τμήμα των οποίων είναι και αυτά που αφορούν στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, πρέπει να είναι πρωτεύον κριτήριο για όσες χώρες επιθυμούν να έχουν καλές σχέσεις με την Ευρώπη. Το ίδιο φυσικά πρέπει να ισχύει και για την προστασία όλων των μνημείων και των χώρων λατρείας», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δαβάκης.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ