ΣΠΑΡΤΗ - Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις 24 & 25 Ιουλίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


O Δήμος Σπάρτης – (Επιτροπή του 1821) σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ανακοινώνει, με ιδιαίτερη χαρά, ότι το Σάββατο 24/7 και την Κυριακή 25/7, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ολοκληρώθηκαν στη Σπάρτη, με μεγάλη επιτυχία, μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24/7 στο κατάμεστο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση μιας μοναδικής επετειακής παράστασης με τίτλο “Ο Θοδωρής του ‘21”. Το θέμα της παράστασης αφορούσε το βίο και την δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και των τοπικών ηρώων του Δήμου μας. Αφηγητής των ιστορικών κειμένων ήταν ο καταξιωμένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, ενώ την μουσική επένδυση της βραδιάς πλαισίωσαν αξιόλογοι ερμηνευτές όπως ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Γιώργος Ντόβολος και η Βασιλική Κίκιλη , υπό την συνοδεία της εξαιρετικής ορχήστρας της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Σχολής “Εν Ωδαίς”.

Την Κυριακή 25/7, το φιλοθεάμον κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης μία αναλυτική παρουσίαση των παραδοσιακών φορεσιών και του οπλισμού των αγωνιστών του 1821 από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπό την επιμέλεια ιστορικών αναβιωτών. Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην παρουσίαση ήταν οι “Φρουρά Ακροπόλεως” και “Παναγιώτης Καρατζάς” υπό την επιμέλεια του Ηλία Περγαντή. Ακόμη, ο νεοσύστατος εικαστικός σύλλογος Σπάρτης “Ίρις” παρουσίασε για πρώτη φόρα μια εντυπωσιακή εικαστική έκθεση με θέμα την Επανάσταση του 1821. Εν συνεχεία, ακολούθησε μια εξαιρετική μουσική παράσταση με τίτλο “Επανάσταση και Λαογραφία” από το μουσικό σχήμα “Γραμμές” με τραγούδια της Επαναστατικής Περιόδου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για ακόμη μια φόρα, όλους τους καλλιτέχνες, καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων, άλλα και το κοινό για την θερμή ανταπόκρισή του στην επετειακή αφιέρωση του Δήμου μας.



Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΖΑΧΑΡΑΚΗ –ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ












Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ