ΣΠΑΡΤΗ - Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι επετειακές εκδηλώσεις 24 & 25 ΙουλίουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


O Δήμος Σπάρτης – (Επιτροπή του 1821) σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ανακοινώνει, με ιδιαίτερη χαρά, ότι το Σάββατο 24/7 και την Κυριακή 25/7, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ολοκληρώθηκαν στη Σπάρτη, με μεγάλη επιτυχία, μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24/7 στο κατάμεστο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση μιας μοναδικής επετειακής παράστασης με τίτλο “Ο Θοδωρής του ‘21”. Το θέμα της παράστασης αφορούσε το βίο και την δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και των τοπικών ηρώων του Δήμου μας. Αφηγητής των ιστορικών κειμένων ήταν ο καταξιωμένος ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, ενώ την μουσική επένδυση της βραδιάς πλαισίωσαν αξιόλογοι ερμηνευτές όπως ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Γιώργος Ντόβολος και η Βασιλική Κίκιλη , υπό την συνοδεία της εξαιρετικής ορχήστρας της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Σχολής “Εν Ωδαίς”.

Την Κυριακή 25/7, το φιλοθεάμον κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης μία αναλυτική παρουσίαση των παραδοσιακών φορεσιών και του οπλισμού των αγωνιστών του 1821 από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπό την επιμέλεια ιστορικών αναβιωτών. Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην παρουσίαση ήταν οι “Φρουρά Ακροπόλεως” και “Παναγιώτης Καρατζάς” υπό την επιμέλεια του Ηλία Περγαντή. Ακόμη, ο νεοσύστατος εικαστικός σύλλογος Σπάρτης “Ίρις” παρουσίασε για πρώτη φόρα μια εντυπωσιακή εικαστική έκθεση με θέμα την Επανάσταση του 1821. Εν συνεχεία, ακολούθησε μια εξαιρετική μουσική παράσταση με τίτλο “Επανάσταση και Λαογραφία” από το μουσικό σχήμα “Γραμμές” με τραγούδια της Επαναστατικής Περιόδου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για ακόμη μια φόρα, όλους τους καλλιτέχνες, καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων, άλλα και το κοινό για την θερμή ανταπόκρισή του στην επετειακή αφιέρωση του Δήμου μας.Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΖΑΧΑΡΑΚΗ –ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr