Έρχονται τοπικά Lockdown λόγω της μετάλλαξης ΔέλταΌλα δείχνουν πως έχουμε μεγάλη ακόμη πορεία μπροστά μας, μέχρι να ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό. Και ήδη έχουμε νέα lockdown  λόγω της νέας μετάλλαξης.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για την μετάλλαξη Δέλτα, την αποκαλούμενη και «ινδική».

Σύμφωνα με την τεχνική διευθύντρια για τον κορωνοϊό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μαρία Φαν Κέρκχοφε, τα υπάρχοντα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα! Όπως δήλωσε: «Υπάρχει μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lancet που εξέτασε τη μειωμένη εξουδετέρωση τίτλου από τις παραλλαγές άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα που δείχνουν μείωση της εξουδετέρωσης στην παραλλαγή δέλτα. Όχι τόσο όσο στην παραλλαγή βήτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, αυτά τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Παράγουν αρκετά αντισώματα για να προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες και θάνατο».
Και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις παραλλαγές του κορωνοϊού, στον «αστερισμό μεταλλάξεων», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναποτελεσματικότητα τα εμβόλια.


«Ίσως υπάρξει στιγμή που θα έχουμε έναν σύμπλεγμα μεταλλάξεων που θα εμφανιστούν σε μία παραλλαγή και απέναντι στην οποία τα εμβόλιά μας ουσιαστικά θα χάσουν τη δραστικότητά τους και αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα το αποφύγουμε» τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Φαν Κέρκχοφε.

Σε σκληρό lockdown μπαίνει για δύο εβδομάδες το Σίδνεϊ καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το ξέσπασμα της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής ΔΕΛΤΑ .

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε:

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για περισσότερα κρούσματα. Διαπιστώνουμε ότι όλες οι επαφές των νοικοκυριών, δυστυχώς, έχουν τον ιό. Η μεταδοτικότητα είναι τουλάχιστον διπλάσια από τις προηγούμενες παραλλαγές, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πιθανώς μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων τις επόμενες μέρες - Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αναλάβουμε δράση τώρα».


Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr