Έρχονται τοπικά Lockdown λόγω της μετάλλαξης Δέλτα



Όλα δείχνουν πως έχουμε μεγάλη ακόμη πορεία μπροστά μας, μέχρι να ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό. Και ήδη έχουμε νέα lockdown  λόγω της νέας μετάλλαξης.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για την μετάλλαξη Δέλτα, την αποκαλούμενη και «ινδική».

Σύμφωνα με την τεχνική διευθύντρια για τον κορωνοϊό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μαρία Φαν Κέρκχοφε, τα υπάρχοντα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Δέλτα! Όπως δήλωσε: «Υπάρχει μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lancet που εξέτασε τη μειωμένη εξουδετέρωση τίτλου από τις παραλλαγές άλφα, βήτα, γάμμα και δέλτα που δείχνουν μείωση της εξουδετέρωσης στην παραλλαγή δέλτα. Όχι τόσο όσο στην παραλλαγή βήτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, αυτά τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Παράγουν αρκετά αντισώματα για να προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες και θάνατο».
Και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις παραλλαγές του κορωνοϊού, στον «αστερισμό μεταλλάξεων», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναποτελεσματικότητα τα εμβόλια.


«Ίσως υπάρξει στιγμή που θα έχουμε έναν σύμπλεγμα μεταλλάξεων που θα εμφανιστούν σε μία παραλλαγή και απέναντι στην οποία τα εμβόλιά μας ουσιαστικά θα χάσουν τη δραστικότητά τους και αυτό θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα το αποφύγουμε» τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Φαν Κέρκχοφε.

Σε σκληρό lockdown μπαίνει για δύο εβδομάδες το Σίδνεϊ καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το ξέσπασμα της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής ΔΕΛΤΑ .

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε:

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για περισσότερα κρούσματα. Διαπιστώνουμε ότι όλες οι επαφές των νοικοκυριών, δυστυχώς, έχουν τον ιό. Η μεταδοτικότητα είναι τουλάχιστον διπλάσια από τις προηγούμενες παραλλαγές, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πιθανώς μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων τις επόμενες μέρες - Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αναλάβουμε δράση τώρα».


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ