Συμφωνία για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Μετά από μακρές συνομιλίες, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κράτη - μέλη έφτασαν σε προσωρινή συμφωνία για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η νέα ΚΑΠ θα διασφαλίσει μια πιο δίκαιη κατανομή της στήριξης, ιδίως σε μικρές και μεσαίες οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και νέους αγρότες.

Η νέα πολιτική θα πρέπει να είναι σε πλήρη εναρμόνιση με την περιβαλλοντική και κλιματική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα έχουμε γεωργία πιο φιλική στο περιβάλλον, το κλίμα και την ευημερία των ζώων, και μια πιο φιλική πολιτική για τους αγρότες», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.


«Τώρα έχουμε συμφωνία πάνω στην κοινή αγροτική πολιτική, που θα πρέπει να ενταχθεί στον αυστηρό και νομικά δεσμευτικό στόχο μας, να μειώσουμε τις εκπομπές μας τουλάχιστον κατά 25% έως το 2030 σε σύγκριση με το 1990, και να φτάσουμε στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2050», είπε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΕ Φρανς Τίμερμανς.

Κάθε κράτος - μέλος καλείται τώρα να καταρτίσει στρατηγικό σχέδιο για την εφαρμογή της πολιτικής κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Με τον τρόπο αυτό η κάθε χώρα θα επικεντρωθεί στις τοπικές συνθήκες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιθεωρήσει την υλοποίηση των σχεδίων το 2025 και το 2027.

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr