Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στον ΕΦΚΑ Αρκαδίας: “Χρειαζόμαστε προσλήψεις στον ΕΦΚΑ, όχι αστυνομικούς -ανθρωποφύλακες στα πανεπιστήμια”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στον ΕΦΚΑ Αρκαδίας: “Χρειαζόμαστε προσλήψεις στον ΕΦΚΑ, όχι αστυνομικούς -ανθρωποφύλακες στα πανεπιστήμια”

Αφού “εγκαίρως και εγγράφως” ακολούθησε τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ και ενημέρωσε για την επίσκεψή του, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης επισκέφθηκε την Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Αρκαδίας την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, όπου είχε συνάντηση με την Διευθύντρια κα. Κουτουζή, με τον προϊστάμενο συντάξεων κ. Μαλλίρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δ.Σ των εργαζομένων και τον προϊστάμενο ΚΕΑΟ κ. Μπαμπίλη, καθώς επίσης επισκέφθηκε και τα τμήματα, συνομιλώντας με τους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα αυτό της δραματικής έλλειψης προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την ραγδαία αύξηση του χρόνου αναμονής για την έκδοση συντάξεων. Καίριο πλήγμα μάλιστα επέφερε η απόλυση των συμβασιούχων που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ. Η έλλειψη προσωπικού είναι τόση, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαρχόντων υπαλλήλων, τα προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας είναι μεγάλα και αν δεν υπάρξουν άμεσα προσλήψεις αυτά θα μεγιστοποιηθούν.

Σα να μην έφτανε η δραματική υποστελέχωση, έχουμε και τη δημιουργία νέων αρμοδιοτήτων, χωρίς την αντίστοιχη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, υπάλληλοι χωρίς την παραμικρή τεχνογνωσία για την διαχείριση συνταξιοδοτικών και άλλων διοικητικών θεμάτων.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει επίσης και στο Νομό Αργολίδας που δεν υφίσταται τμήμα ΚΕΠΑ και δημιουργεί πρόβλημα τόσο στους πολίτες, όσο και στο προσωπικό της Τρίπολης που απασχολεί προσωπικό για να καλύψει το διοικητικό κενό. Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι και ταυτόχρονα να υπάρχει μια τεράστια και ακατανόητη σπατάλη δυνάμεων στο προσωπικό.

“Την ώρα που η Κυβέρνηση επαίρεται για την ψηφιακή διαχείριση όλων των υπηρεσιών, στην Τρίπολη δουλεύουν με Windows 2000. Προτιμά να προσλαμβάνει αστυνομικούς ως ανθρωποφύλακες μέσα στα πανεπιστήμια, παρά να προσλαμβάνει στελέχη στον ΕΦΚΑ ώστε να αποδίδονται οι συντάξεις στην ώρα τους” υπογράμμισε ο βουλευτής.Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ