Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Μάνης με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία ΖαχαράκηΜε την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στο πλαίσιο επίσκεψης της κ. Υφυπουργού στη Μάνη προκειμένου να παραστεί στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 195 χρόνια από τη Μάχη του Διρού, όπου και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, την Κυριακή 27/06, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου.

Ο Δήμαρχος έθεσε στην κα Υφυπουργό θέματα που απαιτούν άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις αφού εάν πιστεύουμε ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός θα πρέπει όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες να απλοποιήσουν διαδικασίες που δημιουργούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου. Παραδείγματα, οι χρονοβόρες διαδικασίες για την τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών, οι απαραίτητες σύμφωνες γνώμες των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών ακόμα και για μια απλή ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων και ξαπλωστρών χωρίς περεταίρω παρεμβάσεις που μετρούν αρκετούς μήνες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, οι χρονοβόρες διαδικασίες νομιμοποιήσεων αιγιαλών και παραλιών κ.ά. Επιπλέον, ο κ. Ανδρεάκος ενημέρωσε την κα Υφυπουργό για την πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης σχετικά με την προμήθεια E-Πλατφόρμας προβολής πολιτιστικής κληρονομιάς, τουρισμού και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, έργο προϋπολογισμού 471.200,00 ευρώ.

Η κα Ζαχαράκη συζήτησε εκτενώς με τον κ. Ανδρεάκο και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, διαμονής και εστίασης που συμμετείχαν στη συνάντηση, σχετικά με ζητήματα και προοπτικές ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού στη Μάνη, καθώς και για τις δυνατότητες που παρέχουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποτελεσματική τουριστική προβολή αλλά και την βελτίωση των υποδομών.

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την κ. Υφυπουργό για την επίσκεψή της και για την επιλογή του Υπουργείου Τουρισμού το πανέμορφο κομμάτι του τόπου μας η Βάθεια, να κοσμήσει την κεντρική σελίδα της καμπάνιας του ΕΟΤ για τη φετινή σεζόν. Ένα επετειακό ημερολόγιο που εξέδωσε ο Δήμος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής ήταν τα δώρα του κ. Δημάρχου προς την κα Υφυπουργό.
Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ