ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: Γενναία μέτρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας και για τους ΑγρότεςΚοινή Δήλωση, Στ. Αραχωβίτη, Τομεάρχη Aγροτικής Aνάπτυξης, Φ. Κουρεμπέ, Συντονιστή Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γενναία μέτρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας και για τους Αγρότες

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία είναι τεράστιες και καταστροφικές και οφείλονται στην αλλοπρόσαλλη διαχείριση της από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις εφαρμοζόμενες, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η έξοδος από την κρίση αυτή απαιτεί δραστικά και γενναία μέτρα που θα στοχεύουν στην πραγματική οικονομία και στον επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη. Το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης που παρουσίασε, πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, γιατί απλώς μοιράζει χρήματα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό έχει μάθει και αυτό κάνει.

Σε αντίθεση, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, που παρουσίασε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, απαντάει στα ερωτήματα του παραγωγικού κόσμου της χώρας και αποτελεί τη μοναδική προοπτική επανεκκίνησης της οικονομίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το σχέδιο εκτείνεται σε τρείς βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μιας νέας γενιάς ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τον καιρό της πανδημίας. Περιλαμβάνονται και το χρέος προς το δημόσιο και το χρέος προς τις τράπεζες.

Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας του παραγωγικού κόσμου.

Ο τρίτος πυλώνας της πρότασής μας, αποτελεί ένα μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Στο επίκεντρο της η κατάργηση του ακραία αντικοινωνικού Πτωχευτικού Νόμου της ΝΔ και η Προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τα μέτρα των τριών πυλώνων αυτών, αφορούν μέχρι την τελευταία τους λέξη, όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς.

Το σχέδιό μας, τέλος, ενσωματώνει και επιπλέον των παραπάνω, ειδικές μέριμνες για τον αγροτικό κόσμο. Συγκεκριμένα:

· Την πλήρη υπαγωγή στις παραπάνω ρυθμίσεις, των αγροτικών χρεών που βρίσκονται σε ειδικούς εκκαθαριστές – όπως η πρώην Αγροτική Τράπεζα.

· Την ειδική προστασία των παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τον βιοπορισμό των αγροτών έναντι οποιασδήποτε ρευστοποίησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ο αγροτικός κόσμος αποτελεί πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί, ούτε μια αγροτική εκμετάλλευση, όσο μικρή και αν είναι.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ Tομεάρχης Aγροτικής Aνάπτυξης

ΦΑΝΗΣ ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ Συντονιστής Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής

Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr