ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: Γενναία μέτρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας και για τους ΑγρότεςΚοινή Δήλωση, Στ. Αραχωβίτη, Τομεάρχη Aγροτικής Aνάπτυξης, Φ. Κουρεμπέ, Συντονιστή Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γενναία μέτρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας και για τους Αγρότες

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία είναι τεράστιες και καταστροφικές και οφείλονται στην αλλοπρόσαλλη διαχείριση της από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις εφαρμοζόμενες, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η έξοδος από την κρίση αυτή απαιτεί δραστικά και γενναία μέτρα που θα στοχεύουν στην πραγματική οικονομία και στον επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη. Το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης που παρουσίασε, πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, γιατί απλώς μοιράζει χρήματα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό έχει μάθει και αυτό κάνει.

Σε αντίθεση, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, που παρουσίασε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, απαντάει στα ερωτήματα του παραγωγικού κόσμου της χώρας και αποτελεί τη μοναδική προοπτική επανεκκίνησης της οικονομίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το σχέδιο εκτείνεται σε τρείς βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μιας νέας γενιάς ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τον καιρό της πανδημίας. Περιλαμβάνονται και το χρέος προς το δημόσιο και το χρέος προς τις τράπεζες.

Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας του παραγωγικού κόσμου.

Ο τρίτος πυλώνας της πρότασής μας, αποτελεί ένα μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Στο επίκεντρο της η κατάργηση του ακραία αντικοινωνικού Πτωχευτικού Νόμου της ΝΔ και η Προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τα μέτρα των τριών πυλώνων αυτών, αφορούν μέχρι την τελευταία τους λέξη, όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς.

Το σχέδιό μας, τέλος, ενσωματώνει και επιπλέον των παραπάνω, ειδικές μέριμνες για τον αγροτικό κόσμο. Συγκεκριμένα:

· Την πλήρη υπαγωγή στις παραπάνω ρυθμίσεις, των αγροτικών χρεών που βρίσκονται σε ειδικούς εκκαθαριστές – όπως η πρώην Αγροτική Τράπεζα.

· Την ειδική προστασία των παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τον βιοπορισμό των αγροτών έναντι οποιασδήποτε ρευστοποίησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ο αγροτικός κόσμος αποτελεί πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί, ούτε μια αγροτική εκμετάλλευση, όσο μικρή και αν είναι.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ Tομεάρχης Aγροτικής Aνάπτυξης

ΦΑΝΗΣ ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ Συντονιστής Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ