Στο Υπουργείο Πολιτισμού Τριχείλης – Δαβάκης για αναβατόριο (τελεφερίκ) και οικία Γιάννη ΡίτσουΣτο Υπουργείο Πολιτισμού Τριχείλης – Δαβάκης

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, είχαν ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, σχετικά με το αναβατόριο (τελεφερίκ) στην Άνω Πόλη του Κάστρου της Μονεμβάσιας, αλλά και την οικία του Γιάννη Ρίτσου.

Αφού αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της τοποθέτησης του αναβατορίου (τελεφερίκ), η οποία θα διευκολύνει την προσβασιμότητα στην Άνω Πόλη ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλων που δυσκολεύονται στην ανάβαση και θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση αυτού του αρχαιολογικού χώρου, ζήτησαν τη συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης.

Το ίδιο ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα για τη διεκπεραίωση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης της οικίας του Γιάννη Ρίτσου, η οποία, ως γνωστόν, μετά την εξαγορά της από τον Δήμο Μονεμβασίας, θα γίνει μουσειακός χώρος.

Ο κ. Διδασκάλου χαρακτήρισε το αναβατόριο (τελεφερίκ) της Μονεμβασίας ως ένα εξαιρετικά καινοτόμο, για αρχαιολογικό χώρο, έργο, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης τόσο της Άνω Πόλης όσο και του Κάστρου της Μονεμβασίας και δεσμεύθηκε να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίησή του.

Όσον αφορά την οικία Ρίτσου, ο Γενικός Γραμματέας έδωσε κατευθύνσεις σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟΑ για να συνεργαστούν με τον Δήμο Μονεμβασίας προς τον σκοπό αυτό.

Για τη συνάντηση αυτή, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Τα έργα πολιτισμού αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και το τουριστικό προϊόν περιοχών όπως ο τόπος μας, η Λακωνία.

Με βάση αυτό, ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης και εγώ, συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου για δύο σημαντικά έργα που αφορούν την Μονεμβάσια: την κατασκευή του αναβατορίου (τελεφερίκ) προς την Άνω Πόλη και την οικία του Γιάννη Ρίτσου.

Διαπιστώσαμε εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας αληθινή διάθεση συνεργασίας, αλλά και την πολιτική βούληση να υλοποιηθούν τα ζητήματα που θέσαμε, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους.Πιστεύω ότι η καλή συνεργασία με την Τοπική μας Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων και η στοχοθεσία συγκεκριμένων θεμάτων φέρνει πάντα καλά αποτελέσματα.


Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr