«Οι ιδιοκτήτες στο Βαλτάκι πρέπει να ξέρουν αν έχουν περιουσία ή όχι»

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Νεοκλής Κρητικός στη Λίνα Μενδώνη:

«Οι ιδιοκτήτες στο Βαλτάκι πρέπει να ξέρουν αν έχουν περιουσία ή όχι»

Ιδιαίτερη αναφορά στον Μυστρά, στα Σπήλαια Διρού και στην Αρχαία Πελλάνα

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός, την οποία ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που έδειξε για την περάτωση της «Οικίας της Ευρώπης», ένα έργο τοπόσημο για την Σπάρτη και τη Λακωνία ευρύτερα.

Ο βουλευτής Λακωνίας της παρέδωσε συνοπτικό τεύχος με θέματα που τρέχουν αυτή την στιγμή στη Περιφερειακή μας Ενότητα.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το ιδιοκτησιακό πρόβλημα στο Βαλτάκι του Δήμου Ευρώτα. Συγκεκριμένα ο κ.Κρητικός ενημέρωσε την Υπουργό για την τηλεδιάσκεψη που έκανε με τους ιδιοκτήτες της περιοχής, για την απόφαση της Ε’ ΕΠΚΑ Λακωνίας το 1998 να χαρακτηρίσει την περιοχή ως αρχαιολογική ζώνη Α’, άρα αδόμητη, την μετέπειτα απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού και την αντίστοιχη έκδοση του ΦΕΚ στις 30-7-1999, τις αποφάσεις του τότε Δήμου και τις παρατηρήσεις των ιδιοκτητών με τα συνημμένα στην επιστολή τους δεκαοχτώ έγγραφα.

Η Υπουργός ανέφερε ότι η αλλαγή χαρακτηρισμού μιας περιοχής είναι δύσκολη και πραγματοποιείται μόνον αν αποδειχθεί πλάνη λόγω ελλιπών στοιχείων. Υποσχέθηκε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστώσει την κατάσταση και συμφώνησε ότι κανένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να χάνει την περιουσία του αν δεν έχει υπάρξει απόλυτα στοιχειοθετημένη μελέτη.

Σχετικά με τα έργα πολιτισμού στην Περιφερειακή μας Ενότητα η Υπουργός επεσήμανε την προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο και η ίδια προσωπικά για την ανάδειξη του Μυστρά, την διευκόλυνση της προσβασιμότητας για ΑμΕΑ, ειδικά στο Παλάτι μέσω αναβατορίου.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία έγινε για το ενδιαφέρον να προχωρήσουν οι εργασίες στα Σπήλαια Διρού και να αποδοθούν το γρηγορότερο δυνατό στο κοινό, για αυτό και θα υπάρξει εκ νέου στενή επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ.Στέφανο Βλαστό.Στο τεύχος που παρέδωσε ο βουλευτής Λακωνίας περιέχονταν ακόμη δύο τοπόσημα της Λακωνίας, το Λυκοβουνό στην Τοπική Κοινότητα Δαφνίου και η Αρχαία Ακραία στη Γλυκόβρυση, όπου υπάρχει τμήμα του ναού της Ρέας Κυβέλης και ερείπια ρωμαϊκών κτιρίων και τάφων, ενώ κάλεσε την Υπουργό στη Λακωνία να επισκεφθεί την Αρχαία Πελλάνα, έναν αρχαιολογικό χώρο, οποίος πρέπει να αναδειχθεί και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ