«Ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για την καταβολή των εγγυητικών επιστολών από τους ιδιοκτήτες λατομείων αδρανών υλικών»



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Νεοκλής Κρητικός προς Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη:

«Ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για την καταβολή των εγγυητικών επιστολών από τους ιδιοκτήτες λατομείων αδρανών υλικών»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη σχετικά με την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για την καταβολή των εγγυητικών επιστολών για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τους ιδιοκτήτες λατομείων αδρανών υλικών, κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ.Κρητικός θα πρέπει πρώτιστα να δοθεί η παράταση για ένα εξάμηνο στην προθεσμία καταβολής των εγγυητικών, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια να επαναξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις καθορισμού του ποσού των εγγυητικών και του τρόπου καταβολής αυτών, οι οποίοι περιγράφονται στο νόμο 4512/2018.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του κ.Κρητικού προς τον Υπουργό Εσωτερικών:

Προς: Υπουργό Εσωτερικών κ.Μάκη Βορίδη

Θέμα: Παράταση για ένα εξάμηνο καταβολής των εγγυητικών επιστολών για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τους ιδιοκτήτες λατομείων αδρανών υλικών

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλοι οι επιχειρηματίες και όλες οι εταιρείες από το 2010 και εντεύθεν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, και πάλι τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας, έρχεται ένας κλάδος ιδιοκτητών λατομείων αδρανών μπροστά σε μία υποχρέωση, την οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν μπορούν να διαχειριστούν, αυτή της καταβολής εγγυητικών επιστολών για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία στις 30 Ιουνίου 2021.

Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι πρέπει να δούμε πάλι τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή των εγγυητικών επιστολών, που ορίζει ο νόμος 4512/2018, αλλά τώρα το επείγον της υπόθεσης είναι η παράταση καταβολής των εγγυητικών αυτών επιστολών τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, διάστημα στο οποίο και θα μπορέσουμε να δούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής, αλλά και σε περίπτωση που δεν τροποποιηθεί καθόλου ο νόμος, θα δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των λατομείων αδρανών να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους, τώρα που βρισκόμαστε στη μετάβαση προς την κανονικότητα στην μετά κορωνοϊού εποχή.

Με δεδομένα τα παραπάνω κ.Υπουργέ, είναι δυνατή η παράταση καταβολής των εγγυητικών επιστολών εκ μέρους των ιδιοκτητών λατομείων αδρανών υλικών για ένα εξάμηνο μέχρι το τέλος του 2021;

Με εκτίμηση,






ΝΕΟΚΛΗΣ Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ