Στο Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης ο Θανάσης ΔαβάκηςΕπίσκεψη στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία των έργων αποκατάστασής του. Τον Λάκωνα βουλευτή συνόδευε και ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών η αρχαιολόγος κ. Χαρά Γιαννακάκη, στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ).

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Επισκέφθηκα σήμερα το Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης για να δω από κοντά τις εργασίες της αποκατάστασής του.

Είναι ένα έργο που οραματίστηκε και αγωνίστηκε γι’ αυτό η κοινωνία των πολιτών της Σπάρτης, με την ίδρυση του αρχαιόφιλου συλλόγου «Γιτιάδας», για να ακολουθήσει η «συμμαχία» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος J.M.Kaplan Fund με το Διάζωμα, που χρηματοδότησαν τις αναγκαίες μελέτες.

Όμως η πολιτική βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ένταξή του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (αφού το έθεσε σε προτεραιότητα) στο ΠΕΠ με προϋπολογισμό 1.600.000€, η όπως πάντα καλή δουλειά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ) και των στελεχών της και ο εξαιρετικός μελετητής του έργου Γουλιέλμος Ορεστίδης, ήταν οι αναγκαίοι όροι για να αρχίσει να γίνεται το όνειρο πραγματικότητα…Ευχαριστώ από καρδιάς την αρχαιολόγο της ΕΦΑΛΑΚ κ. Χαρά Γιαννακάκη για την εξαιρετική ξενάγηση και την ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, κάτω από τον καυτό ήλιο της «κοίλης Λακεδαίμονος»..!


Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr