Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέτει σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου, το προϋπολογισμού 126.000.000 ευρώ σχέδιο του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021 – 2025.

Όπως σημειώνει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, “το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφορά στον σχεδιασμό, στη διαχείριση και στον έλεγχο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους ως μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ, πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Στο εν λόγω πρόγραμμα εισάγονται νέα εργαλεία, όπως η μεσοπρόθεσμη στοχοθεσία και οι ιεραρχημένες αναπτυξιακές προτεραιότητες. Επιπλέον προσδιορίζονται ειδικοί στόχοι και παρεμβάσεις, συνολικός και ανά άξονα προϋπολογισμός, καθώς και τα αποτελέσματα που επιδιώκονται με την εφαρμογή του.

Το ΠΠΑ 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προϋπολογισμό 126.000.000 ευρώ καθαρών πιστώσεων με δικαίωμα υπερδέσμευσης.

Στο σχέδιο που τίθεται σε διαβούλευση, αναλύονται σημαντικές παράμετροι, όπως η οικονομική και κοινωνική κατάσταση, οι επιπτώσεις της πανδημίας και άλλες. Αποτυπώνονται επίσης οι αναπτυξιακοί στόχοι για την Πελοπόννησο, που προγραμματίζεται ή διεκδικείται να υλοποιηθούν μέσα από το ΠΠΑ ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας και της πολιτείας -όπως το ΕΣΠΑ, το ΠΑΑ, το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επισημαίνεται ότι στην ανοιχτή δημόσια διαβούλευση μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος (δημόσιοι φορείς, δήμοι, οργανισμοί εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, μονάδες υγείας και εκπαίδευσης, φυσικά πρόσωπα / αυτοαπασχολούμενοι / ερευνητές κ.α.), καταθέτοντας τις προτάσεις του για το περιεχόμενο του ΠΠΑ 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 16η Ιουλίου 2021.

H υποβολή σχολίων και προτάσεων επί του κειμένου αυτού είναι λίαν ευπρόσδεκτη με αποστολή του σχετικού κειμένου του ενδιαφερόμενου στις πιο κάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:periferiarxis@ppel.gov.gr

spiropko@arcadia.gr

gpanagopoulou@ppel.gov.gr

To σχέδιο του ΠΠΑ 2021 – 2025 της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να το δείτε εδώ.Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr