17.000.000€ διεκδικεί ο Δήμος Ανατολικής Μάνης για έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»Τεκμηριωμένες προτάσεις έργων, συνολικού προϋπολογισμού 16.919.829,47 ευρώ, έχει υποβάλει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Επιπλέον των νέων αιτήσεων που κατατέθηκαν, στο πρόγραμμα έχουν ήδη μεταφερθεί έργα από το Φιλόδημος, συνολικού προϋπολογισμού 3.920.882,73 ευρώ, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Μαυροβουνίου (προϋπολογισμού 2.944.882,73 ευρώ) και η αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από τη θέση Γεωργακάκου έως το Νέο Οίτυλο (προϋπολογισμού 976.000 ευρώ).

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος δήλωσε σχετικά πως: «Οι προτάσεις μας αφορούν ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων. Με τα παραπάνω έργα διεκδικούμε τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας και τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες μας. Καταθέσαμε πλήρεις φακέλους προτάσεων για όλα τα έργα εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών και πεποίθησή μας είναι πως θα έχουμε τις σχετικές εγκρίσεις».


Αναλυτικά τα έργα περιλαμβάνουν τα εξής:

«Υποδομές Ύδρευσης Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 8.803.700,00 ευρώ.

Αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς ύδατος από τις Πηγές της Αγίας Μαρίνας έως το φρεάτιο Καρυουπόλεως, επί της Ε.Ο. Γυθείου – Αρεόπολης. Ο αγωγός που θα αντικατασταθεί, τροφοδοτεί το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και έχει συνολικό μήκος 27,9 χλμ.

«Προμήθεια E-Πλατφόρμας προβολής πολιτιστικής κληρονομιάς, τουρισμού και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες», προϋπολογισμού 471.200,00 ευρώ.

Η πλατφόρμα αυτή θα ενισχύσει και θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και θα παρέχει στους επισκέπτες τις πληροφορίες εκείνες που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν την παραμονή τους στην περιοχή με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες για την άμεση εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους.

«Μελέτη Καταγραφής, Αποτύπωσης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 370.000,00 ευρώ

Στόχος του έργου είναι η ορθολογική και αποτελεσματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Η πράξη αφορά στην ολοκληρωμένη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και των νομικών του προσώπων και σε προτάσεις για παρεμβάσεις επανάχρησης και αξιοποίησης των ακινήτων αυτών.

«Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Γωνιών Ανακύκλωσης Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 1.547.520,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης για τέσσερα πολυκέντρα ανακύκλωσης υλικών με παροχή οικονομικού εργαλείου προς τους δημότες καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας. Στα κέντρα αυτά θα μπορούν όλοι οι πολίτες να ανακυκλώσουν εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μία έξυπνη και αυτόματη υποδομή.

«Διαδραστική Ψηφιακή Μόνιμη Έκθεση Μανιάτικης Ιστορίας Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 550.000,00 ευρώ

Η δράση αφορά στη δημιουργία μιας ψηφιακής επισκέψιμης έκθεσης αναφορικά με τη μανιάτικη ιστορία, η οποία θα στεγαστεί στο Παλαιό Δημαρχείο Αρεόπολης. Η έκθεση θα αναδείξει τη μανιάτικη ιστορία και τις λαϊκές παραδόσεις και αξίες που την πλαισιώνουν, με σημείο αναφοράς την Επανάσταση του 1821, όπου η Μάνη διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο και συνεισέφερε στο μέγιστο επί του συνόλου του ιστορικού έπους της Ελληνικής Επανάστασης.

«Παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής», προϋπολογισμού 525.760,00 ευρώ.

Η δράση αφορά σε υπηρεσίες ψηφιοποίησης των ιστορικών και πρόσφατων διοικητικών αρχείων του Δήμου και σε εφαρμογές για τη διαχείριση τους, προκειμένου να βελτιωθεί η διοικητική ικανότητά του Δήμου και να ενισχυθούν οι δράσεις ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

«Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Ανατολικής», προϋπολογισμού 681.139,44 ευρώ

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και οχημάτων έργου του Δήμου Ανατολικής Μάνης και λοιπών υπηρεσιών με ηλεκτρικά οχήματα, προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη, τα κόστη συντήρησης και να επιτευχθεί συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Αντισεισμικές παρεμβάσεις Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου Ανατολικής Μάνης», προϋπολογισμού 44.627,60 ευρώ

Η πράξη αφορά την υλοποίηση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου. Η παρέμβαση αφορά σε 18 δημοτικά κτίρια και στις 4 δημοτικές ενότητες, συνολικής επιφανείας 12.163 τ.μ.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ