"Δυστυχώς φαίνεται πως 1.000.000 € στο Δήμο Μονεμβασίας είναι ακριβότερο από 1.000.000 € στο Δήμο Καλαμάτας."ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ:

1.000.000 € στον Δήμο Μονεμβασίας είναι ακριβότερο από 1.000.000€ στο Δήμο Καλαμάτας;


Το κεντρικό μου προεκλογικό σύνθημα ήταν "Η Λακωνία στο Eπίκεντρο" και δε θα αποστώ ούτε χιλιοστό από τις δεσμεύσεις μου προς τους Λάκωνες και τις Λάκαινες σε όποια θέση και αν βρίσκομαι.

Επανέρχομαι στο θέμα του παγώματος του έργου "Είσοδος των Μολάων" και ζητώ από την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου αλλά και από τον Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας πειστικές απαντήσεις. Γιατί ένα ενταγμένο έργο που αλλάζει το status του Δήμου Μονεμβασιάς έχει μπει στο ράφι χωρίς καμία εξήγηση; Το έργο αυτό αποτελεί χρόνιο αίτημα των κάτοικων των Μολάων και εντάχθηκε στο ΠΔΕ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το Μάρτιο του 2019, με προϋπολογισμό 1.000.000 €. Κατόπιν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Ιούλιο του 2019 εγκρίθηκε σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Μονεμβασίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία το Φεβρουάριο του 2020 τροποποιήθηκε ως προς τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και συνεπώς επικαιροποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κι ενώ εμείς αγωνιούμε για την τύχη του έργου διαβάζω ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κατόπιν συνεννόησης με τον Περιφερειάρχη ότι το έργο της ασφαλτόστρωσης στη Νέα Είσοδο της Καλαμάτας προϋπολογισμού 1.000.000 €, θα συνεχιστεί, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος αναμένεται να σκαφτεί και πάλι τους επόμενους μήνες, προκειμένου να εγκατασταθεί νέος αγωγός ύδρευσης από το Δήμο Καλαμάτας!! Δηλαδή «πετάει» η Περιφέρειακη Αρχή για μερικούς μήνες 1.000.000 € για δημοτικό στην ουσία έργο, μια απλή ασφαλτόστρωση, σε ένα μεγάλο Δήμο αλλά αρνείται να προχωρήσει το έργο των Μολάων που είναι ένα ονοματισμένο έργο στο ΠΔΕ του Υπουργείου και αφορά πολεοδομικό σχέδιο και κόμβο εισόδου στην Έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, το οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό κέντρο του Δήμου που φιλοξενεί και το Νοσηλευτικό κέντρο της Νότιας Λακωνίας. Ένα έργο που θα κάνει την πρωτεύουσα του Δήμου Μονεμβασιάς σύγχρονη πόλη καθιστώντας την ισχυρό επιχειρηματικό κέντρο και όχι μόνο.

Δυστυχώς φαίνεται πως 1.000.000 € στο Δήμο Μονεμβασίας είναι ακριβότερο από 1.000.000 € στο Δήμο Καλαμάτας.


Ζητώ από τον Περιφερειάρχη ισότιμη αντιμετώπιση, ας σταματήσει να αντιμετωπίζει τους πολίτες της Πελοποννήσου με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οι πολίτες της Νότιας Λακωνίας δεν είμαστε πολίτες Β Κατηγορίας.

Ας το καταλάβει επιτέλους!

Ζήτω από τους συναδέλφους μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αντιδράσουμε δυναμικά στην πολιτική των διακρίσεων που εφαρμόζεται και το έργο "Είσοδος των Μολάων" να ξεκινήσει άμεσα.Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ