ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ: "με έκπληξη διαπίστωσα ότι παραδόθηκε και παραλήφθηκε το λάθος βίντεο" -ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να επανέλθω στο θέμα των επετειακών εκδηλώσεων της Περιφέρειας καθώς διαπιστώνω ότι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει τέλος. Τα όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν δικαιώνουν την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση της εντεταλμένης, αντιδρώντας στη συγκεκριμένη κατάσταση.

Όσοι έχουν εμπλακεί με τη γνωμοδοτική γνωρίζουν ότι έχει παραχθεί ένα επετειακό βίντεο επτά περίπου λεπτών για το ρόλο της Πελοποννήσου στην Επανάσταση του 1821.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει το στήσιμο του Περιπτέρου της Περιφέρειας στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου του 2020, περίπου τον Ιούλιο του 2020. Μου ζητήθηκε να συνεργαστώ με συνεργάτες της εταιρείας όπως και το έκανα και να εισηγηθώ στη γνωμοδοτική τη δημιουργία μιας μακέτας και ενός story Board για την Έκθεση. Αυτό και έγινε και υπήρξε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή. Στην πορεία η Έκθεση ακυρώθηκε και ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να τροποποιηθεί η συνεργασία και να δημιουργηθεί ένα επετειακό βίντεο. Πάλι συνεργάστηκα με τους ίδιους ανθρώπους τροφοδοτώντας τους με υλικό και πληροφορίες για το συγκεκριμένο βίντεο. Μετά από συνεχείς τροποποιήσεις υπό την επίβλεψη της γνωμοδοτικής και τη βοήθεια του καθηγητή Χρήστου που έγραψε το κείμενο καθώς αυτό που προσκόμισε η εταιρεία κρίθηκε ακατάλληλο, ολοκληρώθηκε αυτό το βίντεο και πήρε θετική γνωμοδότηση από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή.

Για τις τροποποιήσεις που έγιναν υπάρχει και ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα σε εμένα, τα μέλη της Γνωμοδοτικής, τον Κύριο Χρήστου και τον υπεύθυνο της Εταιρείας. Να σημειωθεί ότι η Γνωμοδοτική ενέκρινε το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δημιουργίας αυτής της δράσης όπως και σε άλλες περιπτώσεις καθώς τα οικονομικά δεδομένα ήταν όπως επανειλημμένα τόνιζε ο Περιφερειάρχης, δική του ευθύνη. Στο τελικό εγκεκριμένο βίντεο έμενε μόνο μια διόρθωση στους τίτλους τέλους την οποία οι συνεργάτες της εταιρείας υποσχέθηκαν να κάνουν στη συνέχεια.

Εν τελεί οι εταιρείες που δημιούργησαν το 7λεπτο βίντεο και τη μακέτα για την έκθεση Θεσσαλονίκης εξοφλήθηκαν από το Πελοπόννησος ΑΕ με συνολικό ποσό πάνω από 70.000 ευρώ.

Πραγματικά απορούσα μετά την παραίτηση μου γιατί δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα χρήση από την Περιφέρεια αυτού του επετειακού βίντεο, ούτε έχει παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας πάρ´ όλη την ένδεια επετειακών δράσεων. Περί την 25η Μαρτίου και αφού είχα παραιτηθεί ο βασικός συνεργάτης της εταιρίας που επέλεξε ο Περιφερειάρχης και δημιούργησε αυτό το βίντεο μου έστειλε με μήνυμα, δημοσίευση σε προσωπική του ιστοσελίδα που περιείχε το επετειακό βίντεο. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι ήταν το βίντεο πριν τις διορθώσεις που είχε αρκετά λάθη (ούτε καν το διορθωμένο με το λάθος στους τίτλους τέλους) και του το επισήμανα αμέσως. Στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης που έγινε μετά το Πάσχα ζήτησα να δω το παραδοτέο και με έκπληξη διαπίστωσα ότι παραδόθηκε και παραλήφθηκε το λάθος βίντεο και ζήτησα από τον κύριο Μουρίκη παρουσία των κυριών Νικολάκου και Δημητρακοπούλου να επικοινωνήσει με την εταιρεία και να ζητήσει την αποστολή του σωστού βιντεο, το οποίο και έκανε.

Μέχρι στιγμής εξ όσων γνωρίζω δεν έχει αποσταλεί το σωστό παραδοτέο.

Σας ρωτώ: Γιατί δεν κάνατε ακόμα χρήση αυτού του επετειακού βίντεο για το οποίο δαπανήθηκαν πολλά χρήματα παρά μόνο αναρτήθηκε σε μια μοναδική ιστοσελίδα. Ποιος εξουσιοδότησε τους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας να το δημοσιεύσουν και γενικά ποιος αποφασίζει για τη χρήση των παραδοτέων, βιβλίων, πινάκων, βίντεο, ντοκιμαντέρ, δεδομένου ότι η εκκρεμότητα παραμένει με τη γνωμοδοτική στην οποία δε θέλω πλέον να προεδρεύω αφου διαφωνώ με τον τρόπο λειτουργίας που προτείνετε αλλά δεν έχω αντικατασταθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι πλέον δε χρειάζεται η γνωμοδοτική, τουλάχιστον ας μας εξηγήσει ποιος έχει αναλάβει το ρόλο της. Επιπλέον, άσχετα από το πως σκέφτεστε να συνεχίσετε με τις επετειακές εκδηλώσεις, δεν επιτρέπω να αναγράφεται το όνομα μου ως συντονίστρια σε οποιαδήποτε δράση έχει μη έγκυρο περιεχόμενο ενώ εντέχνως έχει αφαιρεθεί κάθε αναφορά σε συμμετοχή μου σε άλλες δράσεις με τις οποίες είχα ασχοληθεί.
Μαργαρίτα Σπυριδάκου


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ