Στο Δήμο Ανατολικής Μάνης για τους δασικούς χάρτες ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος ΑμυράςΣυνάντηση εργασίας για τους δασικούς χάρτες και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά την ανάρτησή τους είχε σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου στο Δημαρχείο Γυθείου ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά και τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνο Αραβώση. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εγγείων Βελτιώσεων Πελοποννήσου κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας κ. Ηλίας Κοντάκος, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Γυθείου κ. Σπύρος Λαδικός, και ο κ. Πέτρος Τσιριβάκος από το Τμήμα Δόμησης του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που δημιούργησε στην περιοχή η εφαρμογή των δασικών χαρτών και αναζητήθηκαν λύσεις προκειμένου να διορθωθούν τα όποια σφάλματα. Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε την ανάρτηση δασικών χαρτών «έργο εθνικής σημασίας» και μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να έχει γίνει στην Ελλάδα εδώ και 50 – 60 χρόνια, αλλά δυστυχώς καθυστέρησε. «Χρειαζόμαστε τους δασικούς χάρτες για να ξέρουμε πού ακριβώς βρίσκεται το δάσος ώστε να το προστατεύσουμε και πού δεν υπάρχει δάσος έτσι ώστε οι πολίτες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους κατά το δοκούν και σύμφωνα με το νόμο», υποστήριξε ο κ. Αμυράς.

«Ήρθαμε να συζητήσουμε τα ιδιαίτερα ζητήματα της Μάνης και ιδιαίτερα της Ανατολικής, όπως για παράδειγμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τα δασωμένα χωράφια και τα εκχερσωμένα πρώην δασικά. Όλα είναι ένα κουβάρι που εμείς ως κυβέρνηση αποφασίσαμε να το λύσουμε. Κοιτάμε κατάματα την πραγματικότητα και θέλουμε από τη μία να προστατεύσουμε το δάσος αλλά και από την άλλη να απελευθερώσουμε τις περιουσίες των πολιτών σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο», σημείωσε σε δήλωση του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Υφυπουργός. Όπως παραδέχθηκε, η Μάνη έχει μια ιδιαιτερότητα διότι το ιδιοκτησιακό της καθεστώς έχει δύο συντεταγμένες. «Πρώτον εδώ δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας της γης υπέρ του δημοσίου, δυστυχώς όμως πολλές φορές η δημόσια διοίκηση έκανε ότι αυτό δεν το καταλάβαινε αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πηγαίνουν στα δικαστήρια. Το δεύτερο είναι ότι στη Μάνη ο λόγος και η τιμή του ανθρώπου είχε βάρος συμβολαίου, οπότε σε πολλές περιπτώσεις απουσιάζουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας», είπε ο κ. Αμυράς. Ξεκαθάρισε δε ότι αυτά είναι ζητήματα που θα λυθούν και ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση. Κλείνοντας υποσχέθηκε σύντομα να επισκεφθεί εκ νέου τη περιοχή, καθώς όπως είπε είναι φανατικός λάτρης της, οπότε θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης από την πλευρά του δήλωσε πως η Μάνη και η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρες στιγμές κι αυτό οφείλεται στον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του που δεν λύνουν τα προβλήματα από το γραφείο αλλά βγαίνουν στην κοινωνία για την αφουγκραστούν. «Ο Υφυπουργός δεν ήρθε σήμερα απλά για να μας ακούσει, αλλά ερχόμενος έχει ήδη λύσει το 50% των προβλημάτων» τόνισε ο Δήμαρχος για την επίσκεψη του κ. Αμυρά και δήλωσε σίγουρος πως το πρόγραμμα που έχει δρομολογήσει θα το φέρει εις πέρας επιτυχώς.

Ο Γενικός Γραμματέας Αραβώσης από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στη Μάνη, καθώς όπως είπε «κρατά» και από μανιάτικη ρίζα. Σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών, που όπως ανέφερε προβληματίζει πολύ κόσμο, δήλωσε πως «ο Υπουργός έδωσε απαντήσεις που θα δρομολογηθούν αποτελεσματικά για τους πολίτες το ταχύτερο δυνατό».

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος προσέφερε στον Υφυπουργό μία πλακέτα που αναπαριστά τους Μανιάτες πολεμιστές του 1821, ένα επετειακό ημερολόγιο που εξέδωσε ο Δήμος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον εξαιρετικό συνάδελφο μας..."

"Κάποιοι αντί να χαίρονται για τη πολύ μεγάλη επιτυχία του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ...επιδιώκουν συστηματικά να δυσφημίσουν και τη Σπάρτη και τον φοβερό Αγώνα! "

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ