Νεοκλής Κρητικός: "Λύνουμε το Γόρδιο Δεσμό των Δασικών χαρτών"



Για μια μεγάλη παρακαταθήκη για την Ελλάδα κάνει λόγο ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός σχετικά με την τακτοποίηση εκκρεμών ζητημάτων και την οριστική ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Επίσης είναι δεδομένο ότι σε αυτήν τη διαδικασία πρέπει Πολιτεία και πολίτες να είναι σύμμαχοι, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο και πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Ο κ.Κρητικός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ.Αμυράς έχει κατανοήσει το βάθος και την έκταση του προβλήματος και τόσο η χθεσινή του παρουσία στο Γύθειο όσο και η διαρκής συνεργασία που είχαμε το προηγούμενο διάστημα αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο δρόμο της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων. Η νομοθετική ρύθμιση που θα ακολουθήσει θα λύσει οριστικά το ζήτημα με τρόπο δίκαιο και οριζόντιο. Είναι απόφαση της Κυβέρνησης και αίτημα όλων των Ελλήνων πολιτών.»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Υφυπουργό ο κ.Κρητικός έχει προτείνει σειρά νομοτεχνικών αλλαγών στη διαδικασία τρεις από τις οποίες επισταμένως συζητήθηκαν και αναφέρθηκαν :


Δυνατότητα επαναϋποβολής αντιρρήσεων, ύστερα από τις αλλαγές που προτείνει το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών σχετικά με την πυκνότητα των φρυγάνων και του ασπάλαθου με βάση την οποία χαρακτηρίζεται μία έκταση δασική ή μη. Πολλές εκτάσεις στη Λακωνία θα χαρακτηριστούν πλέον μη δασικές.


Για τους δασωμένους αγρούς να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος απόδειξης ιδιοκτησίας:


είτε με συμβόλαια νεότερης χρονολογίας μετά το 2004 μέχρι και την σημερινή εποχή


είτε με ένορκη δήλωση μαζί με ένα δεύτερο αποδεικτικό ιδιοκτησίας όπως παλαιό Ε9, παλαιό ενοικιαστήριο, βεβαίωση Κοινότητας ή Δήμου με βεβαιωμένη παλαιά ημερομηνία κ.α, μια και η απόδειξη ιδιοκτησίας με ένορκη δήλωση γίνεται αποδεκτή και από το Κτηματολόγιο.


Για τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις να τροποποιηθεί ο τρόπος υποβολής του αιτήματος


Η διαδικασία να γίνεται με ηλεκτρονική εφαρμογή διασυνδεδεμένη με το Κτηματολόγιο ή άλλο Κρατικό Φορέα (με τις απαραίτητες διαπιστεύσεις οι μελετητές, όπως γίνεται με τα αυθαίρετα), να υπάρχει διαλειτουργικότητα του συστήματος έτσι ώστε να αποδεικνύεται από τη βάση δεδομένων του ΟΣΔΕ ότι η περιοχή που χαρακτηρίστηκε ως δασική είναι αγροτικά εκμεταλλεύσιμη.


Θετικό αποτέλεσμα: Έτσι δε θα μπλοκάρουν οι υπηρεσίες (που έχουν ελάχιστο προσωπικό), και θα βγαίνει με ταχύτητα η ταυτότητα οφειλής και τελικά η απόφαση οριστικής αποπληρωμής. Φυσικά οι δόσεις θα μπορούσαν να συνδεθούν με το ΤΑΧΙS.

Ο κ.Κρητικός δηλώνει σίγουρος ότι μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία Πολιτείας και πολιτών οδηγούμαστε στο σωστό δρόμο της επίλυσης του προβλήματος και έτσι θα πετύχουμε να προστατεύσουμε και τα δάση και τις ιδιοκτησίες των συμπολιτών μας.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ