Νεοκλής Κρητικός: «Θετική απάντηση στο αίτημα για θέσπιση ζώνης κυκλοφορίας ναυσιπλοίας στο Στενό των Κυθήρων»Νεοκλής Κρητικός: «Θετική απάντηση στο αίτημα για θέσπιση ζώνης κυκλοφορίας ναυσιπλοίας στο Στενό των Κυθήρων»


Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ.Γιάννη Πλακιωτάκη είχε σήμερα 19 Μαΐου ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του ατυχήματος των δύο Φ/Γ πλοίων ανοιχτά των Κυθήρων στις 13 Μαρτίου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο κ.Κρητικός κατέθεσε στις 8 Απριλίου μακροσκελή ερώτηση με αρ. πρωτ. 5783/8-4-2021 στην οποία περιγράφει το πρόβλημα της συσσώρευσης πολλών πλοίων στο Στενό των Κυθήρων, κατάσταση η οποία επιβαρύνεται και εξαιτίας της διακοπής της διέλευσης πλοίων από τη διώρυγα της Κορίνθου.

Στην ερώτησή του ο κ.Κρητικός επεσήμανε την ανάγκη:


Οριοθέτησης μίας Ζώνης Κυκλοφορίας στο Στενό των Κυθήρων


Τη δημιουργία Κέντρου Ελέγχου και Διαχείρισης Κυκλοφορίας των πλοίων, το οποίο θα βοηθούσε αφενός τη ναυσιπλοία, αφετέρου θα μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Η απάλειψη του κινδύνου ατυχήματος ενισχύεται και από τη βαρύνουσα σημασία που έχει η ανάγκη προστασίας του θαλασσίου και παράκτιου περιβάλλοντος, καθώς αποτελεί βασική πηγή εσόδων από την τουριστική δραστηριότητα. Τέλος ο κ.Κρητικός επεσήμανε ιδιαίτερα την ύπαρξη του οικισμού του Παυλοπετρίου, μιας από τις αρχαιότερες βυθισμένες πολιτείες στον κόσμο.

Ο κ.Πλακιωτάκης στην απαντητική του επιστολή στις 14 Μαΐου με αρ. πρωτ. 1500.1/34016/2021/145 διαβεβαιώνει ότι είναι στα σχέδια του Υπουργείο η θέσπιση συστημάτων διαχωρισμού θαλάσσιας κυκλοφορίας σε περιοχές της Επικράτειας, όπως ήδη ισχύει στον Σαρωνικό και Θερμαϊκό κόλπο. Μέσα σε αυτές τις περιοχές στις οποίες έχει διαπιστωθεί η ανάγκη εκπόνησης σχεδίου εφαρμογής είναι και το Στενό των Κυθήρων.

Ο κ.Πλακιωτάκης δήλωσε: «Το Υπουργείο αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις της ναυτιλίας, καθώς και την αυξανομένη ναυτιλιακή κίνηση στο θαλάσσιο πεδίο της Χώρας μας, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ωρίμανση και την εύρεση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του υφιστάμενου Εθνικού Συστήματος VTMIS.»

Ο κ.Κρητικός δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή της Ελαφονήσου και των Βατίκων η θέσπιση μίας ζώνης κυκλοφορίας των πλοίων και η εγκατάσταση συστήματος ελέγχου και διαχείρισης της ναυσιπλοίας. Η οικονομία της περιοχής στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα και στο καταπληκτικό φυσικό θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον. Η αποφυγή των ατυχημάτων πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητά μας.»


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ