Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης






Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ο Εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, δεν προηγήθηκε στο Επισκοπείο η αμφιοφορία του σεπτού Ποιμενάρχη μας, σύμφωνα με το Βυζαντινό τυπικό, ούτε πραγματοποιήθηκε η λιτανευτική πομπή στους δρόμους γύρω από τον Μητροπολιτικό ναό.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, και στην αγγλική από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου, που αποτελεί επιβεβαίωση και επιστέγασμα όλης της διδασκαλίας Του. Η Ανάσταση, τόνισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προσφέρει παρηγοριά στον πονεμένο συνάνθρωπό μας, σε όποιον έχει κεκοιμημένους, αλλά και σε κάθε χριστιανό, αφού όλοι μας προσδοκούμε »ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος». Όπως άλλωστε είχε αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος, »δεν είναι δυνατόν ένας αθάνατος Πατέρας να έχει δημιουργήσει θνητά παιδιά». Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος, που αποτελεί την απαντοχή και την παρηγοριά μας, να φέρει χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού της Αγάπης, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας διένειμε εντός του Ναού τα πασχαλινά αυγά, που νωρίτερα είχε ευλογήσει, ενώ ευχήθηκε του χρόνου η διαδικασία αυτή να γίνει στο Επισκοπείο, όπως συνηθιζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ