Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ο Εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, δεν προηγήθηκε στο Επισκοπείο η αμφιοφορία του σεπτού Ποιμενάρχη μας, σύμφωνα με το Βυζαντινό τυπικό, ούτε πραγματοποιήθηκε η λιτανευτική πομπή στους δρόμους γύρω από τον Μητροπολιτικό ναό.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, και στην αγγλική από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου, που αποτελεί επιβεβαίωση και επιστέγασμα όλης της διδασκαλίας Του. Η Ανάσταση, τόνισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, προσφέρει παρηγοριά στον πονεμένο συνάνθρωπό μας, σε όποιον έχει κεκοιμημένους, αλλά και σε κάθε χριστιανό, αφού όλοι μας προσδοκούμε »ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος». Όπως άλλωστε είχε αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος, »δεν είναι δυνατόν ένας αθάνατος Πατέρας να έχει δημιουργήσει θνητά παιδιά». Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος, που αποτελεί την απαντοχή και την παρηγοριά μας, να φέρει χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού της Αγάπης, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας διένειμε εντός του Ναού τα πασχαλινά αυγά, που νωρίτερα είχε ευλογήσει, ενώ ευχήθηκε του χρόνου η διαδικασία αυτή να γίνει στο Επισκοπείο, όπως συνηθιζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr