Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΓυθείουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου


Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Μαΐου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της ΟΜ Ανατολικής Μάνης, Γ. Δαουτάκο, και το μέλος της Νομαρχιακής, Π. Λαμπρινό, μετά την περιοδεία στην Λαϊκή Αγορά της πόλης.

Κατά την επίσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση με τον διοικητή κ. Κ. Γραφάκο, τον υποδιοικητή κ. Ε. Γεωργιάκο και τα στελέχη της υπηρεσίας για την προετοιμασία, την ετοιμότητα και τις ελλείψεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Μετά την μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς θητείας από το 2018, η στελέχωση της ΠΥ Γυθείου θεωρείται ικανοποιητική, επικουρούμενη από τους εποχικά εργαζόμενους. Ωστόσο, επισημάνθηκε σοβαρή γήρανση του στόλου των οχημάτων πολλά από τα οποία έχουν διανύσει πάρα πολλά χιλιόμετρα.

Αναλυτικά συζητήθηκε το θέμα της πρόληψης με την διάνοιξη του δικτύου των δρόμων που εξυπηρετούν την κίνηση βαρέων οχημάτων και τον καθαρισμό των αγρών και άλλων εκτάσεων. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των συναρμοδίων υπηρεσιών στην κατεύθυνση της πρόληψης είναι καθοριστικής σημασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα σχέδια εκκένωσης οικισμών ή εγκαταστάσεων φιλοξενίας συνανθρώπων μας και γενικότερα τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τον γενικότερο συντονισμό.

Ο Στ. Αραχωβίτης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης:

«Ο ρόλος των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος είναι καθοριστικός για το αίσθημα Ασφάλειας της κοινωνίας. Η επαρκής στελέχωση και εκπαίδευση, η επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και το αξιόμαχο των μέσων κατάσβεσης πρέπει να αποτελεί διαρκή μέριμνα τα πολιτείας τόσο για την προστασία της ακεραιότητας των πυροσβεστών όσο και των πολιτών. Χρειάζεται παράλληλα, η σοβαρή προληπτική προετοιμασία ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα μέσα στο καλοκαίρι.

Τιμούμε και ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και τους ευχόμαστε καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο.»


Σχόλια

SPARTI VIEW

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr