Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ΓυθείουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου


Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Μαΐου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της ΟΜ Ανατολικής Μάνης, Γ. Δαουτάκο, και το μέλος της Νομαρχιακής, Π. Λαμπρινό, μετά την περιοδεία στην Λαϊκή Αγορά της πόλης.

Κατά την επίσκεψη έγινε εκτενής συζήτηση με τον διοικητή κ. Κ. Γραφάκο, τον υποδιοικητή κ. Ε. Γεωργιάκο και τα στελέχη της υπηρεσίας για την προετοιμασία, την ετοιμότητα και τις ελλείψεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Μετά την μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς θητείας από το 2018, η στελέχωση της ΠΥ Γυθείου θεωρείται ικανοποιητική, επικουρούμενη από τους εποχικά εργαζόμενους. Ωστόσο, επισημάνθηκε σοβαρή γήρανση του στόλου των οχημάτων πολλά από τα οποία έχουν διανύσει πάρα πολλά χιλιόμετρα.

Αναλυτικά συζητήθηκε το θέμα της πρόληψης με την διάνοιξη του δικτύου των δρόμων που εξυπηρετούν την κίνηση βαρέων οχημάτων και τον καθαρισμό των αγρών και άλλων εκτάσεων. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των συναρμοδίων υπηρεσιών στην κατεύθυνση της πρόληψης είναι καθοριστικής σημασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα σχέδια εκκένωσης οικισμών ή εγκαταστάσεων φιλοξενίας συνανθρώπων μας και γενικότερα τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τον γενικότερο συντονισμό.

Ο Στ. Αραχωβίτης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης:

«Ο ρόλος των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος είναι καθοριστικός για το αίσθημα Ασφάλειας της κοινωνίας. Η επαρκής στελέχωση και εκπαίδευση, η επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και το αξιόμαχο των μέσων κατάσβεσης πρέπει να αποτελεί διαρκή μέριμνα τα πολιτείας τόσο για την προστασία της ακεραιότητας των πυροσβεστών όσο και των πολιτών. Χρειάζεται παράλληλα, η σοβαρή προληπτική προετοιμασία ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα μέσα στο καλοκαίρι.

Τιμούμε και ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και τους ευχόμαστε καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο.»


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ