Στ. Αραχωβίτης: “Οι Νοσηλευτές δε λειτουργούν με το 8ωρο της υποχρεωτικής τους εργασίας αλλά με το 8ωρο της καρδιάς τους. Οι αφανείς και εξαντλημένοι ήρωες του ΕΣΥ”Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.

Φέτος, η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως.

Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών σαν φύλακες- άγγελοι, μέχρι να αναρρώσουν. Οι νοσηλευτές αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στον οποίο στηρίζεται κάθε σύστημα υγείας. Η δουλειά αυτή δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα και δεν είναι εύκολο.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα έρχεται να επικαιροποιήσει τον αγώνα των νοσηλευτών αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας απέναντι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και να θέσει όλους τους φορείς προ των ευθυνών τους, ώστε οι επαγγελματίες υγείας να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εχέγγυα για να είναι σε θέση να προασπίζουν το υπέρτατο αγαθό της υγείας στο έπακρο.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, εκτός από επικοινωνιακού χαρακτήρα ευχαριστίες και χειροκροτήματα, δεν έχει κάνει τα βήματα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, με προτεραιότητα τις προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και ένταξη όλου του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τούς ευχαριστούμε και εκφράζουμε το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και τους εργαζόμενους στην Υγεία για το διαχρονικό, ανιδιοτελή τους αγώνα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr