Ο Π. Νίκας για την πρωτοβουλία “Μοριάς ’21” που αναπτύσσουν το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε.“Η καρδιά της Ελληνικής Επανάστασης το 1821, χτύπησε στην Πελοπόννησο. Ως Περιφέρεια, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, υλοποιούμε δράσεις με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις επόμενες γενιές, γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε με το ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και τη ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που έχουν σπουδαία πολιτιστική δράση και προσφορά, στη Μεσσηνία και ολόκληρη την Πελοπόννησο”.

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό του, σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου, κατά την διαδικτυακή παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Μοριάς ’21” η οποία συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού που, μέσα από 21 θεματικές διαδρομές, συνδέει εμβληματικές πόλεις της Πελοποννήσου, αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και τον ρόλο κάθε πόλης στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία. Οι διαδρομές είναι τριήμερες, πενθήμερες ή επταήμερες και προβάλλουν τα γνωστά και άγνωστα μνημεία κάθε πόλης, ενώ εμπλουτίζονται με 4 άξονες δράσεων που έχουν ως επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, την Γαστρονομία και τη Φύση.

Η εν λόγω πρωτοβουλία, που αναπτύσσουν το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. -με την συμμετοχή πάνω από 70 ιδρυμάτων, φορέων και εταιριών- τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και πραγματοποιείται με στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, Καλαμάτας, Κορινθίων, Μονεμβασίας, Ναυπλιέων, Πύλου – Νέστορος, Τρίπολης, καθώς και με τους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας, σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία 1821 – 2021”.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, απευθύνεται ανοιχτό κάλεσμα στους απανταχού Ελληνες “ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, τον τόπο όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία”.

Τη σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση, που παρουσίασε η Αλεξάνδρα Τηλιγάδα – Δαϋίδ, χαιρέτισαν επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, ο σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα και συντονιστής της “Πρωτοβουλίας 1821 – 2021 Ιωάννης Μάνος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ενώ σύντομο μήνυμα απηύθυναν οι δήμαρχο Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, Τρίπολης Κωνσταντίνος Τζιούμης, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, ενώ μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα μίλησε και η μαθήτρια του 4ου Λυκείου Καλαμάτας Γεωργία Κουκή.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: δύο 55χρονοι, ένας 48χρονος και ένας 24χρονος

Ο Μανιάτης Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ