Στη Βουλή το αίτημα συνάντησης των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών με τον ΠρωθυπουργόΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή το αίτημα συνάντησης των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών με τον Πρωθυπουργό

Το αίτημα των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών για συνάντηση και ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, φέρνουν στη Βουλή οι Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Πρωθυπουργό με την επιστολή και το υπόμνημα με τις προτάσεις τριών Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών.

Στις 15 Απριλίου 2021, τέθηκε υπό δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, με το οποίο έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Στα πλαίσια συναντήσεων, που είχαν πραγματοποιήσει με τον αρμόδιο Υπουργό και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, οι Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών εξέθεσαν τις διαφωνίες τους επί συγκεκριμένων αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση, καταθέτοντας προτάσεις για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του πλαισίου των λαϊκών αγορών.

Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Γεωργιάδη για βελτιώσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου, προωθούνται εν τέλει οι ρυθμίσεις που είχαν προαποφασιστεί. Αλλαγές που διαλύουν τον θεσμό των λαϊκών αγορών, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για να εισέλθουν «νομικά πρόσωπα» με μεγάλη ευκολία, διευκολύνοντας παράλληλα τον αποκλεισμό παραγωγών πωλητών σε πολλές περιπτώσεις.

Οι βουλευτές καλούν τον Πρωθυπουργό, αφενός να ικανοποιήσει το αίτημα των Ομοσπονδιών για συνάντηση και αφετέρου να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ