Στη Βουλή το αίτημα συνάντησης των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών με τον ΠρωθυπουργόΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή το αίτημα συνάντησης των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών με τον Πρωθυπουργό

Το αίτημα των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών για συνάντηση και ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, φέρνουν στη Βουλή οι Τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Πρωθυπουργό με την επιστολή και το υπόμνημα με τις προτάσεις τριών Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών.

Στις 15 Απριλίου 2021, τέθηκε υπό δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου, με το οποίο έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο χώρο των λαϊκών αγορών.

Στα πλαίσια συναντήσεων, που είχαν πραγματοποιήσει με τον αρμόδιο Υπουργό και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, οι Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών εξέθεσαν τις διαφωνίες τους επί συγκεκριμένων αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση, καταθέτοντας προτάσεις για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του πλαισίου των λαϊκών αγορών.

Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις του Υπουργού κ. Γεωργιάδη για βελτιώσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου, προωθούνται εν τέλει οι ρυθμίσεις που είχαν προαποφασιστεί. Αλλαγές που διαλύουν τον θεσμό των λαϊκών αγορών, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για να εισέλθουν «νομικά πρόσωπα» με μεγάλη ευκολία, διευκολύνοντας παράλληλα τον αποκλεισμό παραγωγών πωλητών σε πολλές περιπτώσεις.

Οι βουλευτές καλούν τον Πρωθυπουργό, αφενός να ικανοποιήσει το αίτημα των Ομοσπονδιών για συνάντηση και αφετέρου να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr