Συνάντηση Αμυρά – Δαβάκη για τους δασικούς χάρτες στη ΛακωνίαΣήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, για τα μεγάλα προβλήματα των δασικών χαρτών στη Λακωνία. Μετά τη συνάντηση αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Σε μία ακόμη προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια της δασικής υπηρεσίας αλλά και οι εύλογες ενστάσεις των Λακώνων πολιτών, σχετικά με την διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών και οι συνέπειες που αυτή επιφέρει στις περιουσίες τους, συναντήθηκα σήμερα διαδικτυακά με τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

Μαζί μου ήταν ο Διευθυντής Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πολυζώης Κουρκούλης και η κ. Μαρία Πρόκου ως εκπρόσωπος πολιτών, ενώ από πλευράς κεντρικής υπηρεσίας συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής Δασών Βαγγέλης Γκουντούφας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στο επόμενο διάστημα για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει. Συγκεκριμένα:

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να συγκροτηθούν μέχρι τα μέσα Μαΐου όσο το δυνατόν περισσότερες Επιτροπές Αντιρρήσεων ανά νομό, με σκοπό στα τέλη Μαΐου να ξεκινήσει η επεξεργασία των αντιρρήσεων που έχουν υποβάλει οι πολίτες.

Θα δοθούν άμεσα οδηγίες προς όλες τις Διευθύνσεις Δασών για τον τρόπο υλοποίησης των οριζοντίων διορθώσεων στους αναρτημένους χάρτες. Οι αλλαγές θα γίνουν εσωτερικά και αυτομάτως από τις Διευθύνσεις Δασών, χωρίς επιβάρυνση του πολίτη.

Θα διατεθούν στις κατά τόπους Δασικές υπηρεσίες χρήματα από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να συναφθούν συμβάσεις με ιδιωτικά γραφεία μελετών, τα οποία θα βοηθήσουν και στην επεξεργασία των αντιρρήσεων και στην όλη διαδικασία της οριζόντιας διόρθωσης.

Εν αναμονή της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναζητείται λύση συμβατή με το Σύνταγμα για τις εκτάσεις που εμφανίζονται ως καταπατημένες (ΔΑ) και για αυτές που εμφανίζονται ως δασωθέντες αγροί (ΑΔ).

Μελετάται η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας έγερσης διεκδικητικών αγωγών, η οποία σήμερα είναι η 31/12/2021.

Συζητείται η επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης των Δασικών υπηρεσιών.

Όπως έχει ήδη αναγγελθεί από την κυβέρνηση θα παραταθεί με νομοθετική ρύθμιση για έξι μήνες η προθεσμία κατάθεσης αντιρρήσεων, ενώ το σχετικό παράβολο θα μειωθεί στο μισό.

Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά για την άμεση ανταπόκρισή του. Θα βρίσκομαι σε συνεργασία μαζί του μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων και την άρση των εμποδίων που ταλαιπωρούν τους Λάκωνες πολίτες.

Ευχαριστώ, όμως, και τους παρευρεθέντες, οι οποίοι με τη γνώση και την εμπειρία τους βοήθησαν να εντοπιστούν και να διευκρινιστούν ζητήματα.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ