“Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να τεθεί σε δημόσια, ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση”



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση Αραχωβίτη με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Λακωνίας: “Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να τεθεί σε δημόσια, ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση”

Συνάντηση με εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων της Λακωνίας είχε την Τετάρτη, 21 Απριλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρος Αραχωβίτης. Οι εκπρόσωποι των κυνηγών ανέλυσαν τα σημεία στα οποία διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, που εμφανίζεται μέσω διαρροών από την Κυβέρνηση, ένα νομοσχέδιο που ουδέποτε τέθηκε σε δημόσια, ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση.

Οι κυνηγοί θεωρούν ότι στοχοποιούνται συστηματικά από την Κυβέρνηση μετά την, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση, απαγόρευση την κυνηγετικής δραστηριότητας ως μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας. Παρέδωσαν αναλυτικό κείμενο, με σημείο προς σημείο τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους, πάνω στο οποίο έγινε εκτεταμένη συζήτηση.

«Το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αν και χρειάζεται ορισμένες παρεμβάσεις. Οι Δήμοι χρειάζονται ισχυρή χρηματοδότηση προκειμένου να αναπτύξουν τις αξιοπρεπείς εκείνες υποδομές που θα επιτρέψουν την καλή περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Κυρίως όμως, για να αντιμετωπιστεί το απεχθές φαινόμενο της εμπορίας των αδέσποτων ζώων χρειάζεται συστηματικός έλεγχος και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ήδη υπάρχουν.

Το φερόμενο νομοσχέδιο δεν συμβάλει σε καμία από αυτές τις κατευθύνσεις. Αντίθετα, εισάγει αρχές οριζόντιες και απαράδεκτες για κάθε άνθρωπο που αγαπάει τα ζώα, όπως τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό. Γι' αυτούς τους λόγους βρίσκει την μεγάλη πλειοψηφία των φορέων απέναντι, όπως τους κυνηγούς. Σε κάθε περίπτωση εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δεν θα συναινέσουμε σε τέτοιες κατευθυνόμενες μεθοδεύεις» επισήμανε ο βουλευτής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ: Παν. Πραγαλός, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, Ν. Μέμητσας, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων, Γ. Λυκουσάς, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου, Δημ. Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βορείου Λακεδαίμονος, Ν. Νικολέτος, Γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης και Τ. Κούρταλης, Γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου.

Να σημειωθεί ότι τις διαφωνίες τους, εκτός από τους κυνηγούς, έχουν εκφράσει πολλά φιλοζωικά σωματεία, οργανώσεις και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ