ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΝΙΚΑ : "Να θέσετε σε υψηλή προτεραιότητα την επέκταση του Σχέδιου Πόλεως ΜολάωνΚύριε Περιφερειάρχη,

Με αφορμή την απάντηση σας σε επερώτηση της συνάδελφου κυρίας Αδαμαντίας Τζανετέα για σειρά έργων που αφορούν την ΠΕ Λακωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 5ης Απρίλιου και την αναφορά σας σε επικειμένη επίσκεψη σας στο Δήμο Μονεμβασίας θα ήθελα να αναφερθώ στο "έργο της επέκτασης του Σχέδιου Πόλεως Μολάων" γνωστό́ και ως "Είσοδος των Μολάων".

Το έργο αυτό αποτελεί χρόνιο αίτημα των κάτοικων των Μολάων και εντάχθηκε στο ΠΔΕ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το Μάρτιο του 2019, στη ΣΑΕΠ -026, με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ. Κατόπιν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Ιούλιο του 2019 εγκρίθηκε σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Μονεμβασίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία το Φεβρουάριο του 2020 τροποποιήθηκε ως προς τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Θα επαναλάβω άλλη μια φορά την άποψη μου για τη σπουδαιότητα αυτού του έργου για τους Μολάους και για το Δήμο Μονεμβασίας γενικότερα. Η πόλη των Μολάων, η Έδρα του Δήμου, παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρονιά και αποτελεί οικονομικό, εμπορικό, πνευματικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό κέντρο του Δήμου, συγκεντρώνοντας καθημερινά επισκέπτες από όλο το Δήμο αλλά και από άλλες περιοχές γεγονός που εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής κίνησης της Νοτιάς Λακωνίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης τη συρροή πολίτων στο Νοσοκομείο των Μολάων που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα στη Λακωνία.

Ως μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Λακωνίας με αρκετές χιλιάδες κάτοικους, οφείλει για λογούς ανάπτυξης αλλά και ασφάλειας, να διαθέτει είσοδο που να τη συνδέει με κυκλοφοριακό κόμβο με την κεντρική αρτηρία που οδηγεί στη Νεάπολη και τη Μονεμβασία. Η περιοχή που οροθετείται ως είσοδος είναι μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων σε στρατηγικό σημείο της πόλης, στην οποία δε μπορεί να υπάρξει καμιά οικοδομική δραστηριότητα αν αυτό το έργο δε συνεχιστεί. Ο Δήμος δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτό το έργο καθώς παλαιότερα προγράμματα αλλά́ και το Πρόγραμμα Τρίτσης, δίνουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης για ανάλογα έργα ανάπλασης μονό στις Έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επιπλέον, σε απόσταση αναπνοής από την εν λόγω περιοχή βρίσκονται το Δημαρχείο και οι υπηρεσίες του Δήμου, οι εκπαιδευτικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, το θέατρο της πόλης, η Αστυνομική Διεύθυνση, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της πόλης και το Νοσοκομείο Μολάων. Επίσης, οφείλω να επισημάνω τη σημαντικότητα της ύπαρξης κυκλοφοριακού κόμβου που θα ρυθμίζει με ασφάλεια την κίνηση των οχημάτων στην πρόληψη ατυχημάτων στο σημείο αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση.

Ζητώ ως θεσμικός εκπρόσωπος της Λακωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, να θέσετε αυτό το σημαντικό για τους πολίτες έργο, σε υψηλή προτεραιότητα στον προγραμματισμό σας για τα έργα στην ΠΕ Λακωνίας.

Με εκτίμηση,

Μαργαρίτα Σπυριδάκου


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ