ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΝΙΚΑ : "Να θέσετε σε υψηλή προτεραιότητα την επέκταση του Σχέδιου Πόλεως ΜολάωνΚύριε Περιφερειάρχη,

Με αφορμή την απάντηση σας σε επερώτηση της συνάδελφου κυρίας Αδαμαντίας Τζανετέα για σειρά έργων που αφορούν την ΠΕ Λακωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 5ης Απρίλιου και την αναφορά σας σε επικειμένη επίσκεψη σας στο Δήμο Μονεμβασίας θα ήθελα να αναφερθώ στο "έργο της επέκτασης του Σχέδιου Πόλεως Μολάων" γνωστό́ και ως "Είσοδος των Μολάων".

Το έργο αυτό αποτελεί χρόνιο αίτημα των κάτοικων των Μολάων και εντάχθηκε στο ΠΔΕ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το Μάρτιο του 2019, στη ΣΑΕΠ -026, με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ. Κατόπιν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Ιούλιο του 2019 εγκρίθηκε σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Μονεμβασίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία το Φεβρουάριο του 2020 τροποποιήθηκε ως προς τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Θα επαναλάβω άλλη μια φορά την άποψη μου για τη σπουδαιότητα αυτού του έργου για τους Μολάους και για το Δήμο Μονεμβασίας γενικότερα. Η πόλη των Μολάων, η Έδρα του Δήμου, παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρονιά και αποτελεί οικονομικό, εμπορικό, πνευματικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό κέντρο του Δήμου, συγκεντρώνοντας καθημερινά επισκέπτες από όλο το Δήμο αλλά και από άλλες περιοχές γεγονός που εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής κίνησης της Νοτιάς Λακωνίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης τη συρροή πολίτων στο Νοσοκομείο των Μολάων που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα στη Λακωνία.

Ως μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Λακωνίας με αρκετές χιλιάδες κάτοικους, οφείλει για λογούς ανάπτυξης αλλά και ασφάλειας, να διαθέτει είσοδο που να τη συνδέει με κυκλοφοριακό κόμβο με την κεντρική αρτηρία που οδηγεί στη Νεάπολη και τη Μονεμβασία. Η περιοχή που οροθετείται ως είσοδος είναι μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων σε στρατηγικό σημείο της πόλης, στην οποία δε μπορεί να υπάρξει καμιά οικοδομική δραστηριότητα αν αυτό το έργο δε συνεχιστεί. Ο Δήμος δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτό το έργο καθώς παλαιότερα προγράμματα αλλά́ και το Πρόγραμμα Τρίτσης, δίνουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης για ανάλογα έργα ανάπλασης μονό στις Έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επιπλέον, σε απόσταση αναπνοής από την εν λόγω περιοχή βρίσκονται το Δημαρχείο και οι υπηρεσίες του Δήμου, οι εκπαιδευτικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, το θέατρο της πόλης, η Αστυνομική Διεύθυνση, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της πόλης και το Νοσοκομείο Μολάων. Επίσης, οφείλω να επισημάνω τη σημαντικότητα της ύπαρξης κυκλοφοριακού κόμβου που θα ρυθμίζει με ασφάλεια την κίνηση των οχημάτων στην πρόληψη ατυχημάτων στο σημείο αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση.

Ζητώ ως θεσμικός εκπρόσωπος της Λακωνίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, να θέσετε αυτό το σημαντικό για τους πολίτες έργο, σε υψηλή προτεραιότητα στον προγραμματισμό σας για τα έργα στην ΠΕ Λακωνίας.

Με εκτίμηση,

Μαργαρίτα Σπυριδάκου


Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Diafimistes.gr

e-info.gr