Τηλεδιάσκεψη Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΛΓΟ “Δήμητρα” για τη δυνατότητα καλλιέργειας υποτροπικών φυτώνΗ δυνατότητα καλλιέργειας υποτροπικών φυτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που έγινε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω διάσκεψης, με στελέχη του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα” έγινε παρουσίαση των εν λόγω φυτών και του τρόπου καλλιέργειάς τους, με τον περιφερειάρχη να εκφράζει πρόθεση να αξιοποιηθεί από την πλευρά της Περιφέρειας η δυνατότητα αυτή, προς όφελος των αγροτών της περιοχής μας.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει προοπτική να αναπτυχθούν αγροκτήματα για τέτοιου είδους καλλιέργειες, προκειμένου -όπως είπε ο περιφερειάρχης, εξαίροντας την προσφορά του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”- στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του πιο πάνω Οργανισμού, ενδεχομένως μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, να γίνει η απαιτούμενη εκπαίδευση, αλλά και η δωρεάν διάθεση δενδρυλλίων στους αγρότες που θα ενδιαφερθούν.

Από την πλευρά του περιφερειάρχη, επίσης, εκφράστηκε η πρόθεση να υπάρξει σύντομα συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Παναγιώτη Χατζηνικολάου, για να εξεταστούν και άλλες παράμετροι συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για θέματα του πρωτογενή τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν, επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Τριφυλίας και Λακωνίας, καθώς και ειδικοί συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ από τον ΕΛΓΟ – “Δήμητρα” ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Χατζηνικολάου, η Αναστασία Τσαγκαράκου διευθύντρια Ερευνών στο ΙΕΛΥΑ/ΤΑΛΑΦ (Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου / Τμήμα Αμπέλου Λαχανοκομίας Ανθοκομίας και Φυτοπροστασίας) του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα”, οι ερευνητές του ΙΕΛΥΑ/ΤΑΛΑΦ Τερέζα Τζατζάνη, Γιώργος Ψαράς και ο γεωπόνος Παναγιώτης Κάτσαρης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα”.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr