ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΠΑΡΤΗΣ - Το Ψήφισμα απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης ομόφωνα αποδέχθηκε το ψήφισμα που συνέταξε η Δημοτική Αρχή και εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Διαχείρισης Κοιμητηρίων, Λαϊκών & Υπαίθριων Αγορών, Χρήστος Κανακάκος!

Το Ψήφισμα απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχει ως ακολούθως:

«Φονική πανδημία επελαύνει αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει επιφέρει ήδη ισχυρό υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σε κάθε κοινωνική διαστρωμάτωση. Η οικονομία επιβραδύνεται.

Περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή εξαιρετικά εκτεθειμένη η ομάδα των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα. Στην πόλη μας οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς του Δήμου Σπάρτης εξαναγκάσθηκε σε απραξία για το διάστημα από 16/01/2021 μέχρι και 30/01/2021.

Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια την καταστροφή μεγάλης ποσότητας αγροτικών προϊόντων, ιδιαίτερα των ευπαθών, τα οποία ήταν αδύνατο να διοχετευθούν στην αγορά λόγω των περιορισμών που επεβλήθησαν στην κυκλοφορία των δημοτών και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Στον αντίποδα οι εγχώριες υπεραγορές, μη υποκείμενες σε περιορισμούς λειτουργίας, υποκατέστησαν πλήρως για το ανωτέρω διάστημα τις λαϊκές αγορές όσον αφορά τη διάθεση αγροτικών προϊόντων στην αγορά και την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών του καταναλωτικού κοινού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης θέλει να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς και αποτείνει με το παρόν ψήφισμα έκκληση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:


Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς


Να παγώσουν όλες οι δόσεις των δανείων


Να παγώσουν όλες οι δόσεις στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία


Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προς μείωση του κόστους παραγωγής»

Επίσης ο Αντιδήμαρχος, Χρήστος Κανακάκος, εισηγήθηκε, ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης στους παραγωγούς, τη μη καταβολή του τέλους θέσης στη Λαϊκή Αγορά για τις ημέρες αναστολής της λειτουργίας της.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr