Η Λακωνία σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Δαβάκη




Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης. Κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν κυρίως τα σοβαρά προβλήματα της Λακωνίας.

Η συζήτηση αρχικά επικεντρώθηκε στο γεγονός της απόρριψης από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της πρότασης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών στο νέο Νοσοκομείο που αυτό κατασκευάζει στη Σπάρτη. Ο κ. Δαβάκης μετέφερε την απορία, τον προβληματισμό, αλλά και την πικρία των Λακώνων σχετικά με το ζήτημα αυτό και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει.

Επίσης, ο Λάκωνας βουλευτής πρότεινε στον Πρωθυπουργό την αναβάθμιση του ΚΕΕΜ, γεγονός που όπως ανέφερε μπορεί να συμβεί – εκτός από την εκ νέου ενεργοποίηση του ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων – και μέσω της εκπαίδευσης σε αυτό των χιλιάδων ανδρών και γυναικών που θα ενταχθούν την επόμενη πενταετία στις τάξεις του Στρατού Ξηράς ως Επαγγελματίες Οπλίτες και Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης περιέγραψε στον Πρωθυπουργό τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία της Λακωνίας, καθώς και τις μεγάλες ανάγκες των υγειονομικών δομών του Νομού.

Τα ζητήματα των υποδομών, που προχωρούν σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και της πρωτογενούς παραγωγής, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο της διαμόρφωσης της νέας ΚΑΠ 2021 – 2027, ήταν επίσης αντικείμενο αυτής της συνάντησης.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε προσεκτικά τα όσα του είπε ο Θανάσης Δαβάκης και δεσμεύθηκε να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες.

«Είχα μία πολύ καλή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαπίστωσα για ακόμη μία φορά ότι το ενδιαφέρον του για τη Λακωνία είναι άμεσο και μεγάλο.

Τον ενημέρωσα, όπως είχα υποχρέωση, για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Κυριάρχησαν το θέμα της Νοσηλευτικής, η αναβάθμιση του ΚΕΕΜ ως κέντρου εκπαιδεύσεως, το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής του Νομού, οι δομές Υγείας και οι υποδομές.

Του περιέγραψα επίσης τα μεγάλα προβλήματα που η πανδημία έχει δημιουργήσει στη λειτουργία της λακωνικής οικονομίας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ζήτησα την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την κατανόηση των θεμάτων που του έθεσα και για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Θανάσης Δαβάκης.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ