Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει και προωθεί το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών ελέγχων για τη διάγνωση του καρκίνουΔωρεάν προληπτικούς ελέγχους για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και της μήτρας διενεργεί στην Κορινθία το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την πλήρη στήριξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί στους Δήμους Κορινθίων (828 Μαστογραφίες και 626 Τέστ Παπ) και Ξυλοκάστρου (581 Μαστογραφίες και 420 Τέστ Παπ), ενώ αυτό το χρονικό διάστημα, η κινητή μονάδα του ΕΙΟ βρίσκεται στον Δήμο Σικυωνίων, στο Κιάτο, έχοντας διενεργήσει, μέχρι στιγμής, 356 Μαστογραφίες και 272 Τέστ Παπ.

Με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, σήμερα 4 Φεβρουαρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς -με την ιδιότητά του ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και ως μέλος του ΕΙΟ- επισκέφθηκε την Π.Ε. Κορινθίας, και συγκεκριμένα τις περιοχές των Δήμων Νεμέας, Βέλου – Βόχας και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενημερώνοντας σχετικά με το εν λόγω δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης και γνωστοποιώντας ότι πρόθεση της περιφερειακής Αρχής είναι να επεκταθεί και στις υπόλοιπες 4 Περιφερειακές Ενότητες.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στους πιο πάνω δήμους, ο Αγγ. Χρονάς -τον οποίον συνόδευαν η συνεργάτης της Π.Ε. Κορινθίας Κάτια Γκιολή καθώς και ο διοικητικός διευθυντής του ΕΙΟ Αναστάσιος Μυρίλλας- είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο και τον αντιδήμαρχο Θανάση Καρκώνη, τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και την αντιδήμαρχο Μαρία Καλλίρη, καθώς και με τον αντιδήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Θανάση Παπαθανασίου.

“Με αφορμή και αυτή την δράση αλλά και λόγω της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου θέλω να επαναλάβω την σημασία της πρόληψης. Δεν πρέπει με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού να αμελούμε τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να σώσει τη ζωή μας. Είναι ίσως το λιγότερο, αλλά συνάμα και το σπουδαιότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο εντεταλμένος για θέματα Υγείας περιφερειακός σύμβουλος.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr