Πάνω από 200 εκ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός των απολύτως ώριμων μελετητικά έργων στην Περιφέρεια ΠελοποννήσουΟ συνολικός προϋπολογισμός των απολύτως ώριμων μελετητικά έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 215.000.000 ευρώ.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στην τηλεδιάσκεψη για το τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά και για το νέο, την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή στελεχών της διαχειριστικής αρχής και τεχνικών συμβούλων.

“Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν συσκέψεις με όλους τους δικαιούχους, δήμους στη μεγάλη πλειονότητα, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης και έναρξης κατασκευής των εν λόγω έργων” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Στην ίδια συνάντηση αναφέρθηκε ότι αυτή τη στιγμή η απορρόφηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται περίπου στο 40%, ωστόσο δεδομένου ότι οι χρόνοι των προεντάξεων όσον αφορά τις προσκλήσεις είναι εξαιρετικοί -μόλις 4 ημέρες-, αναμένεται ότι σύντομα οι ρυθμοί απορρόφησης θα αυξηθούν κατά πολύ.

Τονίστηκε, πάντως, ότι στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 υπάρχουν μόνο περί τα 90.000.000 ευρώ για εντάξεις οδικών έργων, στην οποία πίστωση συνυπολογίζονται και τα 15.000.000 ευρώ για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου. Διευκρινίστηκε δε πως ούτε στο επόμενο ΕΣΠΑ θα υπάρξει ιδιαίτερη αύξηση των πιστώσεων για οδικά έργα.


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr