Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Δήμου ΕυρώταΕπίσκεψη Αραχωβίτη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Δήμου Ευρώτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Δήμου Ευρώτα στο Περιστέρι, ο βουλευτής Λακωνίας του κόμματος, Στ. Αραχωβίτης, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή της ΔΔΕ Λακωνίας, κ. Οικονομίδη, τον διευθυντή του ειδικού σχολείου κ. Μανιατάκο και το εκπαιδευτικό προσωπικό, άκουσε τα προβλήματα αλλά και το όραμά τους για ένα καλύτερο σχολείο.


Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στις τάξεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και συνομίλησε με τους μαθητές που συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους εν μέσω πανδημίας. Κάθε ένα από αυτά τα παιδιά αξίζει αγάπη και στήριξη, πόσο δε μάλλον αν πρόκειται για παιδιά που δίνουν έναν προσωπικό αγώνα μαζί με τις οικογένειές τους, και όχι μόνο βγαίνουν νικητές, αλλά δίνουν σε όλους μας ένα μεγάλο μάθημα ζωής.


Ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη για αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και τη διασφάλιση πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους, συνθήκη απαραίτητη για την κοινωνική ένταξη και προώθηση των δεξιοτήτων των παιδιών.


Η Ειδική Αγωγή είναι καθρέπτης του πολιτισμού μας και σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στους εκπαιδευτικούς που δεν βλέπουν την διδασκαλία ως επάγγελμα αλλά ως λειτούργημα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για την καταβολή ενός πρόσθετου μηνιαίου μισθού στο προσωπικό της Ειδικής Αγωγής. Δεν ζητήθηκε, είναι ωστόσο μια ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά τους. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα κάνει αποδεκτή την τροπολογία μας -κυρίως όμως ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί επιτέλους στην υποχρέωσή της να ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία στις 8 του Γενάρη με σωστές και ασφαλείς συνθήκες!


Καλές γιορτές σε όλους!


Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr