"Η Σπάρτη προχωρά με σταθερά βήματα στο μέλλον"

 


ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σπάρτη προχωρά με σταθερά βήματα στο μέλλον. Ο Δήμος Σπάρτης έχοντας μείνει πίσω σε μια σειρά από υποδομές “καθημερινότητας”, προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος χρόνων.

Καθημερινά, με αποτελεσματικό προγραμματισμό, θέτει σε εφαρμογή πολλά έργα, μικρά και μεγάλα, βασισμένα σε άρτιες μελέτες, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις εύλογες απαιτήσεις των δημοτών για βελτιώσεις, πολλαπλάσιες των εισπράξεων του Δήμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:


Επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Σπάρτης από το Υπουργείο Εσωτερικών με 1.987.973,00€ για τη πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών της (από 3-ετίας) προς την ΔΕΗ.

Θερμές Ευχαριστίες στον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό του Διευθυντή Ιωάννη Σκάλκο για την πολύτιμη στήριξή τους.


Την Τρίτη 22.12.2020 πραγματοποιήθηκαν έργα βελτίωσης της βατότητας των αγροτικών δρόμων στο Βασσαρά.


Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, συζητήθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Σπάρτης, έτους 2021.


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23.12.2020 υπερψηφίστηκε το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) του Μυστρά που θα αναδείξει το ιστορικό μεγαλείο του Μυστρά.


Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, έχει ήδη ζητήσει από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «να επανεξετάσει το θέμα ώστε να επιτρέπονται γάμοι και βαπτίσεις στις εκκλησίες του Μυστρά, ή στους προαύλιους χώρους τους, ώστε να ζωντανέψει η καστροπολιτεία και να αξιοποιηθεί όπως αντίστοιχες καστροπολιτείες σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, κλπ.


Επιπλέον εξασφαλίστηκαν 1,3 εκατομ. ευρώ για την ανάδειξη του Παλατιού του Μυστρά.

Αυτή η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει και στα τεχνικά και στα αναπτυξιακά έργα και στα θέματα πρόνοιας και στήριξης των πιο αδύνατων, ακολουθώντας καινοτόμες πρακτικές, αλλά χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου.

Σχόλια

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr