ΔΑΒΑΚΗΣ - Τι είναι η 28η Οκτωβρίου;

Η 28η Οκτωβρίου είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ πού αντιμετώπισαν την ιταλική εισβολή, εκείνο το πρωινό πριν 80 ακριβώς χρόνια!
Από τον Ιωάννη Μεταξά έως τον απλό στρατιώτη!

Είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ πού σήμερα μας κάνουν πιο περήφανους που είμαστε Έλληνες! Τη γιορτάζουμε γιατί έδωσε την πρώτη νίκη κατά του Άξονα! Τούς καθηλώσαμε ΕΚΕΙ για 6 μήνες, πολεμώντας ηρωικά, όταν όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη παραδίδονταν σε λίγες ώρες ή ημέρες.

Γιατί ήταν εκεί ο Κώστας Δαβάκης πού τον βλέπουμε καβάλα στον Κίτσο του.Γιατί ήταν εκεί ο Αλέξανδρος Διάκος από τη Χάλκη τής Ιταλοκρατούμενης τότε Δωδεκανήσου, πού έπεσε ηρωικά, μία ημέρα πριν το σοβαρό τραυματισμό τού Δαβάκη, την 1η Νοεμβρίου, μαχόμενος με τον λόχο του κατά των Αλπινιστών για την ανακατάληψη τού υψώματος τής Τσούκας. Γιατί ήταν δίπλα στον Δαβάκη ο υπασπιστής του Γυθειάτης Πιέρρος Σφαλαγκάκος, που έδρασε ηρωικά στη Φούρκα, στο Κεράσοβο και στο Ταμπούρι. Γιατί ήταν ο Καραβίας, ο Μισύρης, ο Ρογκάκος, ο Πατιστής, ο Θεοτικός, ο Αντωνόπουλος, ο Γεωργιάδης, ο Μετζίλης, ο Βασιλόπουλος, ο Λαμπράκης, ο Γερακίνης, ο Σπυρόπουλος, ο Μελάς, ο Σκουρολιάκος, ο Παππάς, ο Κουρμπούζος.

Γιατί ήταν οι ΕΠΤΑΧΩΡΙΤΕΣ που αγκάλιασαν από τη πρώτη στιγμή τον Δαβάκη και τα «άξια παλληκάρια του».Τούς άνοιξαν τα σπίτια τους,συνέδραμαν σε όλα και έγραψαν μαζί τους την Ιστορία!

Και φυσικά γιατί ήταν οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ του ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΠΙΝΔΟΥ, της θρυλικής 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, του Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, που τους βλέπουμε στη φωτογραφία μαζί με τους αξιωματικούς τους, να σέρνουν το χορό μέσα στα έλατα λίγες ημέρες πριν.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!


Σχόλια

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

einfo.gr