Τι είπε ο Βενιζέλος για τις αποκαλύψεις της πυρόσβεσης σε Μάνη και Κύθηρα


Για τις αποκαλύψεις σχετικά με το Μάτι και το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας ( άρθρο 134 ΠΚ)

Π. Τσίμας: Σωστό. Να προλάβω να έρθω και στο θέμα της ημέρας. Φαντάζομαι, θα είδατε και εσείς τη χθεσινή «Καθημερινή» και αυτές τις ανατριχιαστικές, θα έλεγα εγώ, αποκαλύψεις της Μαριάννας Κακαουνάκη για τους διαλόγους που είχε ο Αρχηγός τότε της Πυροσβεστικής με τον Αξιωματικό που έκανε την έρευνα και αυτή την αίσθηση που αφήνει.
Ευ. Βενιζέλος: Αδιανόητα πράγματα, απίστευτα, δηλαδή ανατριχιαστικά, τριτοκοσμικά ανατριχιαστικά. Αλλά, βλέπετε, πληθαίνουν τα ζητήματα. Είχαμε τη σκευωρία Novartis, την οποία ερευνά η Βουλή. Από τη σκευωρία Novartis προέκυψε η υπόθεση Μιωνή, που είναι μία άλλη υπόθεση, στην πραγματικότητα, παραδικαστικού κυκλώματος, συνδεόμενου με την κυβέρνηση. Μετά, προέκυψε η υπόθεση Καλογρίτσα, η οποία αφορούσε τον έλεγχο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλο αυτό το οποίο είχε δημιουργηθεί ως σκηνικό το 2016. Τώρα, προκύπτει η υπόθεση στο Μάτι και, πίσω από την υπόθεση στο Μάτι, η κατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα, με παιχνίδια μεταξύ ανωτέρων στελεχών.
Π. Τσίμας: Εξαιτίας των οποίων κάηκε η Μάνη και τα Κύθηρα.
Ευ. Βενιζέλος: Εις βάρος της ζωής απειλουμένων ανθρώπων κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς. Γιατί, τώρα δεν έχουμε το Μάτι μόνο, έχουμε τα Κύθηρα, έχουμε τη Μάνη, έχουμε διάφορες αναφορές. Αυτό όλο το σκηνικό τι είναι, κ. Τσίμα, αυτό το ζοφερό σκηνικό; Είναι αυτό που είχα πει από το 2018 –και μερικοί κοιτούσαν με απορία τι εννοώ– ότι έχουμε συστηματική αλλοίωση θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος, εν προκειμένω της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της διάκρισης των εξουσιών, για να επιτευχθεί ένας στόχος ο οποίος είναι, αν μη τι άλλο, πολιτικός –μπορεί να υπήρχαν και άλλες διαστάσεις σε ορισμένες υποθέσεις, δηλαδή και οικονομικές διαστάσεις, αλλά, πρωτίστως, πολιτικός– ο οποίος είχε ως βασικούς πρωταγωνιστές αυτούς που ήταν όργανα του κράτους αλλά σφετερίζονταν την ιδιότητα του οργάνου του κράτους για άλλους σκοπούς. Είναι ο κλασικός ορισμός αυτού του εγκλήματος.
Εγώ δεν λέω να πάνε κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο, να γεμίσουμε με Προκαταρκτικές Επιτροπές και με ποινικές διαδικασίες, αλλά πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο μεγαλύτερος θώρακας για τη Δημοκρατία είναι ο ενημερωμένος πολίτης, η γνώση, η γνώση και η μνήμη, γιατί αυτά ξεχνιούνται, δυστυχώς.

Σχόλια

MOTOPLACE

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr