ΒΑΛΙΩΤΗΣ: Πράσινο φως για την ανάπλαση του κέντρου της Σπάρτης οι προσπάθειες 5 χρόνων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αρχίζουν να υλοποιούνται κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η σχετική μελέτη


Θεωρώντας ότι το κέντρο της Σπάρτης, κατά γενική ομολογία, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ιστορία της πόλης, ούτε στις σύγχρονες ανάγκες και βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμισή του και αυτό πρέπει να γίνεται προγραμματισμένα και συνολικά, προκειμένου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και μόνιμο αποτέλεσμα, προχωρήσαμε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πάρνων», η οποία υπογράφηκε στις 5 Απριλίου 2019.

Στην προμελέτη του έργου «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης» που το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε, τον Απρίλιο του 2019, βασίστηκε η οριστική μελέτη, που εγκρίθηκε και πάλι, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2020.

Την μελέτη ψήφισε η παράταξη του Δημάρχου Πέτρου Δούκα, οι παρατάξεις «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» και «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Ένα οραματικό έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής , που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης αλλά και την καθημερινότητά μας.

Ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ένα έργο που ευελπιστούμε ότι θα επανεντάξει τις χαμένες εμπορικές χρήσεις και θα αναζωογονήσει τις υφιστάμενες.

Τώρα ο Δήμος Σπάρτης πρέπει άμεσα :


να προετοιμάσει και να υποβάλλει την συγκεκριμένη πρόταση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου που αφορά την «αναβάθμιση ποιότητας και λειτουργικότητας στα αστικά κέντρα» (Η υποβολή των προτάσεων έχει ξεκινήσει 23 Ιουνίου και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2020).


Να οριοθετήσει και κατασκευάσει σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη, που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28.06.2017 , πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μιάς και δίνεται αυτή η δυνατότητα με τον τελευταίο νόμο που δημοσιεύθηκε στο φΕΚ 2448/19.4.20.

Σαν Δημοτική Παράταξη, πιστοί στο όραμά μας για μια Σπάρτη πόλη φιλική στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και επειδή θεωρούμε ότι για την υλοποίησή του απαιτείται σύμπνοια και συνεργασία , θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ολοκλήρωση της ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας.

Γίνεται βήμα-βήμα πράξη αυτό που είχαμε οραματιστεί:

Να γίνει η Σπάρτη μια πόλη σύγχρονη, αντάξια της ιστορία της και των δημοτών της.
Ο επικεφαλής της ΠαράταξηςΒαγγέλης Βαλιώτης

Σχόλια

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

einfo.gr


Κρεβάτι Vitto της Elite StromPRICE : € 750For Sale
ΚΡΕΒΆΤΙ VITTO ΤΗΣ ELITE STROM
Category : Furniture
ΠΡΟΣΦΟΡΑPRICE : € 550For Sale
ΠΡΟΣΦΟΡΑ