ΒΑΛΙΩΤΗΣ: Πράσινο φως για την ανάπλαση του κέντρου της Σπάρτης οι προσπάθειες 5 χρόνων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αρχίζουν να υλοποιούνται κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η σχετική μελέτη


Θεωρώντας ότι το κέντρο της Σπάρτης, κατά γενική ομολογία, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ιστορία της πόλης, ούτε στις σύγχρονες ανάγκες και βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμισή του και αυτό πρέπει να γίνεται προγραμματισμένα και συνολικά, προκειμένου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και μόνιμο αποτέλεσμα, προχωρήσαμε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πάρνων», η οποία υπογράφηκε στις 5 Απριλίου 2019.

Στην προμελέτη του έργου «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης» που το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε, τον Απρίλιο του 2019, βασίστηκε η οριστική μελέτη, που εγκρίθηκε και πάλι, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2020.

Την μελέτη ψήφισε η παράταξη του Δημάρχου Πέτρου Δούκα, οι παρατάξεις «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» και «Λαϊκή Συσπείρωση» καθώς και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Ένα οραματικό έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής , που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης αλλά και την καθημερινότητά μας.

Ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Ένα έργο που ευελπιστούμε ότι θα επανεντάξει τις χαμένες εμπορικές χρήσεις και θα αναζωογονήσει τις υφιστάμενες.

Τώρα ο Δήμος Σπάρτης πρέπει άμεσα :


να προετοιμάσει και να υποβάλλει την συγκεκριμένη πρόταση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Πελοποννήσου που αφορά την «αναβάθμιση ποιότητας και λειτουργικότητας στα αστικά κέντρα» (Η υποβολή των προτάσεων έχει ξεκινήσει 23 Ιουνίου και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2020).


Να οριοθετήσει και κατασκευάσει σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη, που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28.06.2017 , πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μιάς και δίνεται αυτή η δυνατότητα με τον τελευταίο νόμο που δημοσιεύθηκε στο φΕΚ 2448/19.4.20.

Σαν Δημοτική Παράταξη, πιστοί στο όραμά μας για μια Σπάρτη πόλη φιλική στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και επειδή θεωρούμε ότι για την υλοποίησή του απαιτείται σύμπνοια και συνεργασία , θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ολοκλήρωση της ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας.

Γίνεται βήμα-βήμα πράξη αυτό που είχαμε οραματιστεί:

Να γίνει η Σπάρτη μια πόλη σύγχρονη, αντάξια της ιστορία της και των δημοτών της.
Ο επικεφαλής της ΠαράταξηςΒαγγέλης Βαλιώτης

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ