Προβληματική η κατάσταση για τους περισσότερους Βιολογικούς Καθαρισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Προβληματική τουλάχιστον είναι σε σημαντικό αριθμό περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου η κατάσταση όσον αφορά τους Βιολογικούς Καθαρισμούς.

Στην πιο πάνω διαπίστωση προέβη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας το πρωί σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου, στην ημερίδα που διοργάνωσε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης η γενική γραμματεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το επικαιροποιημένο περιφερειακό επιχειρησιακό σχέδιο λυμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, “ενώ σε βάθος 30ετίας έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διαχείριση των λυμάτων, η κατάσταση σε γενικό επίπεδο είναι απαράδεκτη και συνιστά αφορμή ντροπής για τους δήμους, την Περιφέρεια και την πολιτεία”.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι από την πιο πάνω εικόνα εξαιρούνται λίγες μόνο μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Σπάρτη, Τρίπολη, το Τολό και σε ορισμένες άλλες περιοχές, τονίζοντας και πάλι ότι “όλες οι υπόλοιπες σχετικές εγκαταστάσεις, είτε υπολειτουργούν, είτε δεν λειτουργούν καθόλου”, ενώ παράλληλα εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τη διαχείριση της λυματολάσπης. Και συνέχισε:

“Για αυτή την κατάσταση πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Χρειάζεται να προσληφθεί το αναγκαίο τεχνικό προσωπικό, ιδιαίτερα από τους μικρούς δήμους -όπου κυρίως εντοπίζεται το σοβαρότερο πρόβλημα. Επιβάλλεται ακόμα να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δήμων σε θέματα των ΔΕΥΑ, καθώς οι μικροί δήμοι δεν διαθέτουν την δυνατότητα να προβούν στην αγορά πολύ ακριβών, αλλά απαραίτητων, μηχανημάτων. Ακόμα πρέπει να αξιοποιηθεί η όποια εμπειρία προκύπτει στην διαχείριση των βιολογικών καθαρισμών από τον ιδιωτικό τομέα

Κυρίως, όμως, χρειάζεται να υπάρξει αυστηρή εποπτεία και από την Περιφέρεια -κάτι που θα γίνει-, αλλά και από την πολιτεία”.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω ημερίδα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρξει πρόνοια για την λυματολάσπη, αλλά και τακτοποίηση του θέματος που αφορά την καταβολή χρημάτων από τους πολίτες για τη σύνδεση των ιδιοκτησιών τους με τα δίκτυα των Βιολογικών Καθαρισμών, παράγοντας που λειτουργεί ανασταλτικά στη διάθεση πολλών να συνδεθούν με τα υφιστάμενα δίκτυα Βιολογικών Καθαρισμών.

Σχόλια

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

"Από την πρώτη μέρα ήμουν εκεί. Σήμερα ήρθα."

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΠΑΡΤΗ: ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ