Δωρεάν προληπτικός έλεγχος 9 έως 13 Ιουνίου + Εθελοντική Αιμοδοσία | Το Χαμόγελο του Παιδιού και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Όλυμπιακου ΣπάρτηςΑπό την Τρίτη 9 Ιουνίου έως και το Σάββατο 13 Ιουνίου, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός, οφθαλμολογικός και ωτορινολαρυγγολογικός έλεγχος για παιδιά. Επιπλέον, το Σάββατο 13 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία θα υλοποιηθεί και δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, για την καταπολέμηση των αυξημένων αναγκών για αίμα, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης και με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Σπάρτης και με τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, με τη Στήριξη της Μητρόπολης Σπάρτης και Μονεμβασιάς, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, της ΕΠΣ Λακωνίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και του Ερυθρού Σταυρού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δράση Προληπτικής Ιατρικής


Ημέρες και ώρες λειτουργίας δράσης: Από την Τρίτη 9 Ιουνίου έως και το Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 9:00 έως τις 15:00


Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2731361231, κυρία Χαριτίνη

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας


Ημέρες και ώρες λειτουργίας δράσης: Σάββατο 13 Ιουνίου από τις 9:00 έως τις 13:00


Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 6909591247


Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», , η οποία θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία


Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους καθώς και το ΑΜΚΑ τους.

Για την εφαρμογή της δράσης του δωρεάν προληπτικού παιδιατρικού, οφθαλμολογικού και ωτορινολαρυγγολογικού έλεγχου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει:

• Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και το κινητό πολυϊατρείο «Ασκληπιός» τα οποία θα στελεχώνονται από εθελοντές γιατρούς καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός μας με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Για την εφαρμογή της δράσης της εθελοντικής αιμοδοσίας ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει:

Την Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», η οποία είναι ειδικά διαμορφωμένη για την ευχάριστη και ασφαλή παραμονή των εθελοντών αιμοδοτών και θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR