Μετάβαση της Περιφέρειας στην ψηφιακή εποχή, λειτουργία των υπηρεσιών μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό




Προτάσεις για την μετάβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ψηφιακή εποχή αναμένει το επόμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τους διευθυντές Διοικητικού Οικονομικού -της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων-, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου.

“Εγινε συζήτηση για την προετοιμασία και τελώ εν αναμονή υποβολής προτάσεων από τους διευθυντές για την μετάβαση του προσωπικού των υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή, όσον αφορά θέματα μεταξύ των οποίων η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία άμεσου εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών των υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία για την εξόφληση τυχόν απλήρωτων ενταλμάτων της Περιφέρειας, σημειώνοντας πάντως ότι όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η κατάσταση βρίσκεται σε καλό επίπεδο.



ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Εξ άλλου, στη σημερινή σύσκεψη εξετάστηκε ο τρόπος της λειτουργίας στο εξής των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προβλέπεται ότι “οι υπάλληλοι που συνολικά θα προσέρχονται σε εβδομαδιαία βάση θα κληθούν κατ’ εξαίρεση να προσέρχονται σε τρία ωράρια εργασίας και συγκεκριμένα 7, 8 και 9 το πρωί, με αντίστοιχη ώρα αποχώρησης στις 3, 4 και 5 μ.μ. προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός, -τόσο κατά την μετάβαση, όσο και κατά την επιστροφή- των υπαλλήλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στην υπηρεσία, κατά τις ώρες αυτές της αιχμής”.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εξ άλλου, εξακολουθούν να ισχύουν οι άδειες ειδικού σκοπού και η δυνατότητα τηλε-εργασίας.

“Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι όλες ανοιχτές και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή με κλεισμένο εκ των προτέρων ραντεβού” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Την σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, μπορείτε να δείτε εδώ:

Εγκύκλιος

αλλά και εδώ:

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A3%CE%9C046%CE%9C%CE%A4%CE%9B6-%CE%9F14?inline=true

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ