«Μετά την καταιγίδα θα έρθει η ώρα του απολογισμού για όλα και για όλους μας…»


Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Απριλίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, τελέσθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του προς τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής μας Εκκλησίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώνει η Πατρίδα μας, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η καταιγίδα θα περάσει και τότε θα φτάσει η ώρα του απολογισμού για την επιστήμη, για τη δημόσια υγεία, για την πολιτική προστασία, για την οικονομία, για την εκπαίδευση, για τη σύγχρονη τεχνολογία, για τον πλούτο και για τα αξιώματα.

Η ώρα του απολογισμού θα έρθει και για τους εκκλησιαστικούς ανθρώπους, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, για να δούμε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όχι μόνο τι μέτρα πήραμε για να μην μολυνθούμε, αλλά και τι δεν κάναμε για να μην πληγωθούμε πνευματικά».

Τότε, μετά την καταιγίδα, επισήμανε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, θα ‘’καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι’’ και θα πρέπει αφενός να γίνει μία γενική αναθεώρηση επιλογών, αφετέρου να επιδιωχθεί η γνησιότητα και η ειλικρίνεια. Το σημαντικό, ωστόσο, αυτή τη στιγμή για τους χριστιανούς, κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, είναι να κρατήσουμε ακλόνητη την πίστη μας, να σεβαστούμε τις εντολές των αρμοδίων και να αντιμετωπίσουμε με πνευματικό τρόπο τη δοκιμασία.

(φώτο αρχείου)

Ακούστε ΕΔΩ την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR