Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Δήμος Ελαφονήσου παρακολουθώντας τις εξελίξεις και ανταποκρινόμενος άμεσα σε όλες τις δοθείσες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ έχει ήδη συνεργαστεί με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς και έχει υλοποιήσει ενέργειες ως κάτωθι :
1. Σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Ελαφονήσου και τον ιατρό επί θητεία κο Γ. Ντούλα έχει εφοδιάσει με υγειονομικό υλικό (στολές, μάσκες, γυαλιά, ψεκαστήρα, κλπ) την υφιστάμενη μονάδα υγείας του Δήμου μας. Διερευνάται επίσης επιπρόσθετος χώρος υποδοχής της εισερχόμενης επιβατικής κίνησης πλησίον των ferry boats.
2. Έχει προβεί σε απολύμανση του Σχολικού συγκροτήματος , του Δημοτικού καταστήματος και του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος και έχει προγραμματίσει απολύμανση του Α.Σ. Ελαφονήσου, του Λιμενικού Φυλακίου, των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλων των κοινόχρηστων χώρων.
3. Έχει τοποθετήσει αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα στο Δημοτικό κτίριο και εφαρμόζει καθημερινή και αδιάλειπτη απολύμανση των χώρων και επιφανειών.
4. Έχει κοινοποιήσει όλες τις οδηγίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , της ιστοσελίδας και τοποθέτησης αφισών στο Δημοτικό κατάστημα, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες υπεύθυνα περί του covid-19.
5. Έχει προγραμματίσει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου ενημερωτικών δελτίων τύπων, με συνεχή επικαιροποίηση, όσον αφορά στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, τα δεδομένα, τις προοπτικές και οδηγίες προς τους επαγγελματίες εστίασης και καταλυμάτων περί της διαχείρισης κρίσης στον τουρισμό λόγω του κορωνοιού.
6. Η περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων θα πραγματοποιείται μόνον κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας.
7. Αναστέλλει τις επισκέψεις της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας και την 1η προγραμματισμένη συνάθροιση στο πλαίσιο της “Ώρας του Δημότη”, μέχρι νεοτέρας. Όσον αφορά στη δήλωση τετραγωνικών μέτρων έχει δοθεί παράταση έως την 30η Ιουνίου και 30 ημέρες για τα επιδόματα που διαχειρίζεται η κινητή μονάδα.
8. Αναστέλλει, μέχρι νεοτέρας, την υποδοχή και την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και η εξυπηρέτηση θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά και τηλεομοιοτυπικά (fax).
Τηλέφωνα : Γραμματεία 2734 0 61238,
Γραφείο Αντιδημάρχων 2734 0 61055,
Γραφείο Δημάρχου 2734 0 61370
Fax : 2734 0 61338
Email : koinelaf@otenet.gr
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για όσους εκ των δημοτών αδυνατούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά ή με fax, δύναται -κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας- η αυτοπρόσωπη παρουσία.
9. Κάνει έκκληση στους δημότες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αναθέσεις σε έτερους της διεκπεραίωσης μη επειγόντων θεμάτων.

Τα παραπάνω μέτρα έχουν σκοπό να διαφυλάξουν τα παιδιά μας, τους συνδημότες μας, είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είτε όχι, και τους εργαζόμενους του Δήμου Ελαφονήσου, έτσι ώστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με ασφάλεια καθ' όλο το διάστημα της κρίσης.

Αυτή την περίοδο δοκιμάζονται τόσο οι αντοχές του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας όσο και τα αντανακλαστικά όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης και όσων οφείλουμε να εφαρμόσουμε τους περιορισμούς, προκειμένου να αναχαιτίσουμε τη διασπορά.

Αυτό που πράξαμε Χθες κι αυτό που θα πράξουμε Σήμερα είναι βέβαιο ότι θα το συναντήσουμε Αύριο μπροστά μας.

Το μήνυμα των καιρών είναι Αυτοπειθαρχία, Αυτοπεριορισμός και Προστασία των εαυτών μας και των οικείων μας. Γι' αυτούς του λόγους όσο κι αν είναι στενάχωρο και ξενικό : ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ


Η Δήμαρχος

Ευσταθία Λιάρου

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ