Χριστουγεννιάτικη ψαλτική πανδαισία από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’

 


Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ πραγματοποίησε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης, εκδήλωση, με τίτλο: ‘’Χριστός γεννᾶται, δοξάσατε’’, που περιελάμβανε μελωδήματα της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής Πρωτ. Νικόλαος Τσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελείται και τα πολυποίκιλα οφέλη που αποκομίζουν οι σπουδαστές.

Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και επόπτη της Σχολής, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη, ο οποίος αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και στην αλλοτρίωση της σύγχρονης εποχής.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρουσίαση εορταστικών ύμνων από τη βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του υπεύθυνου της Σχολής κ. Παναγιώτη Χρόνη. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος παρουσιάστηκαν κάλαντα βυζαντινά, αλλά και σύγχρονα από διάφορες περιοχές της Πατρίδας μας, υπό την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Τους ύμνους και τα κάλαντα προλόγισε η φιλόλογος κα Βασιλική Σκάγκου.

Με την ολοκλήρωση της ψαλτικής πανδαισίας, ο υπεύθυνος της Σχολής και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Παναγιώτης Χρόνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση, τους συνεργάτες του για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλουν στη Σχολή, τους σπουδαστές για τον ζήλο που επιδεικνύουν, καθώς και τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για το αμέριστο ενδιαφέρον και την αγάπη του.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος αρχικά επισήμανε την αξία της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου. Στη συνέχεια συνεχάρη όλους όσοι κοπιάζουν για την πρόοδο της Σχολής, τους σπουδαστές για την εξαιρετική παρουσία τους και ιδιαίτερα τους δύο πρώτους πτυχιούχους της Σχολής. Ευχήθηκε δε, τα επόμενα χρόνια οι πτυχιούχοι να πληθύνουν και να έχουν λαμπρή παρουσία στα μουσικά δρώμενα του τόπου, αλλά και στα αναλόγια των Ιερών Ναών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων από τον Σεβασμιώτατο στους πρώτους αποφοίτους της Σχολής, την Αδαμαντία Μωυσάκου και τον Θεόδωρο Σπηλιώτη.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ