Χριστουγεννιάτικη ψαλτική πανδαισία από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’

 


Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ πραγματοποίησε με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης, εκδήλωση, με τίτλο: ‘’Χριστός γεννᾶται, δοξάσατε’’, που περιελάμβανε μελωδήματα της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής Πρωτ. Νικόλαος Τσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελείται και τα πολυποίκιλα οφέλη που αποκομίζουν οι σπουδαστές.

Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και επόπτη της Σχολής, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη, ο οποίος αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και στην αλλοτρίωση της σύγχρονης εποχής.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρουσίαση εορταστικών ύμνων από τη βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του υπεύθυνου της Σχολής κ. Παναγιώτη Χρόνη. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος παρουσιάστηκαν κάλαντα βυζαντινά, αλλά και σύγχρονα από διάφορες περιοχές της Πατρίδας μας, υπό την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Τους ύμνους και τα κάλαντα προλόγισε η φιλόλογος κα Βασιλική Σκάγκου.

Με την ολοκλήρωση της ψαλτικής πανδαισίας, ο υπεύθυνος της Σχολής και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Παναγιώτης Χρόνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση, τους συνεργάτες του για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλουν στη Σχολή, τους σπουδαστές για τον ζήλο που επιδεικνύουν, καθώς και τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για το αμέριστο ενδιαφέρον και την αγάπη του.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος αρχικά επισήμανε την αξία της μουσικής στη ζωή του ανθρώπου. Στη συνέχεια συνεχάρη όλους όσοι κοπιάζουν για την πρόοδο της Σχολής, τους σπουδαστές για την εξαιρετική παρουσία τους και ιδιαίτερα τους δύο πρώτους πτυχιούχους της Σχολής. Ευχήθηκε δε, τα επόμενα χρόνια οι πτυχιούχοι να πληθύνουν και να έχουν λαμπρή παρουσία στα μουσικά δρώμενα του τόπου, αλλά και στα αναλόγια των Ιερών Ναών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων από τον Σεβασμιώτατο στους πρώτους αποφοίτους της Σχολής, την Αδαμαντία Μωυσάκου και τον Θεόδωρο Σπηλιώτη.

Σχόλια

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΤΟΥΜΑΝΗΣ

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

EURONICS

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

EINFO.GR