Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ








Αν έμενε στην Ελλάδα, το επίθετο του θα ήταν Τζανετάκης. Όμως οι παππούδες του μετανάστευσαν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και αμερικανοποίησαν το όνομα σε Ζέιν. Και ο Μπίλυ με ρίζες από την Μάνη και την Χίο (από την μητέρα του), κατάφερε να καθιερωθεί στην αρένα της κινηματογραφικής βιομηχανίας με το σπαθί του και την φυσική του ομορφιά.
Θα τον έχουμε κοντά μας στις εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Η πιο γνωστή ταινία στην οποία εμφανίστηκε είναι ο Τιτανικός αλλά έχει κάνει και καριέρα στην τηλεόραση σε σήριαλ όπως το Twin Peaks αλλά και την μεταφορά της Κλεοπάτρας στην μικρή οθόνη, όπου έκανε τον Μάρκο Αντόνιο.

Γεννήθηκε το 1966 στο Σικάγο και αγάπησε την ηθοποιία από νεαρή ηλικία καθώς και οι δύο γονείς του, την είχαν σαν χόμπι. Η πρώτη του εμφάνιση την δεκαετία του 1980 ήταν στο φιλμ Back to the Future.

Δεκαετία του '90 Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του Ζειν ήταν σε μια ανεξάρτητη ταινία του 1990, το θρίλερ της επιστημονικής φαντασίας Megaville χαμηλού προϋπολογισμού. Το 1990, συμμετείχε επίσης στην ταινία Memphis Belle, μια κινηματογραφική έκδοση μιας ταινίας του 1944 για έναν βομβαρδιστικό αεροσκάφος Boeing B-17 του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ως βομβαρδιστής. Ο Zane έπεσε επίσης σε τηλεοπτική δουλειά και το 1991 εμφανίστηκε ως John Justice Wheeler σε διάφορα επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής Twin Peaks του David Lynch. Το 1992, η Zane συμπορεύτηκε μαζί με την Tilda Swinton στην ταινία προσαρμογή του μυθιστορήματος Virginia Woolf Orlando. Το 1993, έπαιξε στον Σαίξπηρ το ρόλο "κ. Fabian" στο Tombstone, πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Sniper και έπαιξε ένα playboy που ονομάζεται Harry, θέτοντας ως το φευγαλέο, αν και ψεύτικο Damon Bradley παράλληλα με Marisa Tomei και Robert Downey Jr στο Only  You. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε μερικά Παραμύθια από τις παραγωγές Crypt, συμπεριλαμβανομένων των Tales From the Crypt Presents: Demon Knight, όπου έπαιξε έναν οπαδό του Σατανά που ονομάζεται The Collector, και το επεισόδιο "Well-Cooked Hams", όπου έπαιξε ένα κακά εξειδικευμένο μάγο που σκότωσε για να κλέψει καλά κόλπα από άλλους μάγους. Το 1996, ο Zane έπαιξε τον επώνυμο κλασσικό ήρωα κόμικς στην μεγάλη ταινία δράσης The Phantom, βασισμένη στο κόμικ του Lee Falk. Ο Ζανέ έπαιξε τον μπερδεμένο εκατομμυριούχο σάββατο Caledon Hockley στο τελετουργικό Titanic του James Cameron το 1997. Αυτός ο ρόλος, όπως ο Ρόουζς (που παίζεται από τον Kate Winslet) αρραβωνιαστικός, του απέσπασε ένα βραβείο κινηματογράφου MTV για το "Best Villain" και ένα βραβείο ψυχαγωγίας Blockbuster. Ήταν επίσης υποψήφιος για ένα βραβείο SAG. Το 1998, έκανε την παραγωγή και πρωταγωνίστησε στην ταινία Woke Up Early the Day I Died, μια σιωπηλή ταινία βασισμένη στο τελευταίο σενάριο του Ed Wood, που προορίζονταν ως παρωδία για την κακή κινηματογραφία. Κέρδισε διάφορα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου B-Movie, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας και του Καλύτερου Ηθοποιού, για αυτό το έργο. Το επόμενο έτος, πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Timothy Dalton, τον Bruce Payne, τον Sean Pertwee και τον Leonor Varela στην τηλεοπτική ταινία για την Κλεοπάτρα. Ο Zane έπαιξε το Ρόλο του Mark Antony. Την ίδια χρονιά έδωσε τη φωνή του στον John Rolfe στο Pocahontas II της Disney: Ταξίδι σε έναν νέο κόσμο και εξέφρασε τον Etrigan τον δαίμονα σε ένα επεισόδιο των New Batman Adventures.

2000s Ο Ζανέ συνέβαλε στη δημιουργία της κριτικής ταινίας The Believer, η οποία κέρδισε το βραβείο Grand Jury στο Sundance Film Festival το 2001.  Σε αυτό, απεικόνισε τον νεοναζί Curtis Zampf και πρωταγωνίστησε απέναντι στον Ryan Gosling. Την ίδια χρονιά ο ίδιος είχε κιόλας τον εαυτό του στην κωμωδία Zoolander. Ο Zane εμφανίστηκε στο Broadway στο Σικάγο, όπου έπαιξε τον δικηγόρο Billy Flynn. Ο Zane έπαιξε επίσης έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Charmed στην οποία έπαιξε ποίηση-αγαπώντας πρώην δαίμονα Drake. Παρείχε επίσης τη φωνή του Ansem, του βασικού ανταγωνιστή του τηλεοπτικού παιχνιδιού Kingdom Hearts του 2002. Ο αρχειοθετημένος ήχος του Zane χρησιμοποιήθηκε αργότερα για το Kingdom Hearts: Chain of Memories και παρόλο που ήταν αρχικά να συνεχίσει να εκφράζει τον χαρακτήρα σε μελλοντικές δόσεις, η Zane αντικαταστάθηκε από τον Richard Epcar για την υπόλοιπη σειρά από το Kingdom Hearts II και μετά. Ωστόσο, η απόδοση του Zane διατηρήθηκε για το Remaster Final Kingdom Hearts στο Kingdom Hearts HD 1.5 ReMix. Το 2006, η Zane πρωταγωνίστησε στην παράσταση του Sixth Dance Lessons του Sixth Dance του Arthur Allan Seidelman, West End, ως Έλληνες εκπαιδευτές χορού, απέναντι στην Claire Bloom. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στην τουρκική ταινία Valley of the Wolves Iraq (Kurtlar Vadisi: Irak στα τουρκικά), μέρος του franchise του Kurtlar Vadisi. Η ταινία λέει ότι η ιστορία του Στρατού των ΗΠΑ τρέχει amok στο Ιράκ, τελικά έθεσε υπό έλεγχο από έναν Τούρκο στρατιώτη. Ο Zane παίζει τον Sam William Marshall, έναν σκληρό στρατιώτη των ΗΠΑ που είναι ο κύριος ανταγωνιστής της ταινίας. Zane το 2008 Πήρε τον ρόλο του Timothy Olyphant ως πρώην φίλο της Christina Applegate στη Samantha Who ?. Η επίδειξη, ωστόσο, δεν ανανεώθηκε για την περίοδο 2009-2010 . Ο Zane είναι κύριος του RadioactiveGiant, μιας εταιρείας παραγωγής και διανομής ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.  Τα αστέρια του Zane στην ταινία δράσης / θρίλερ The Kill Hole. [11] 2010s Τον Ιανουάριο του 2017, ο Ζανε εμφανίστηκε σε διαφήμιση  για την KFC.

Η μια επιτυχία έφερε την άλλη και ο Ζέιν έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες. Παντρεύτηκε και χώρισε γρήγορα και έκτοτε έχει την φήμη μεγάλου καρδιοκατακτητή, γοητεύοντας μάλιστα πολλά μοντέλα. Το τελευταίο μάλιστα ήταν η Αμερικάνα Κάντις Νιλ, με την οποία απέκτησαν πρόσφατα μια κόρη.

Ο Ζέιν έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Μιλάει ελληνικά, αγαπά το χωριό του στη Λακωνία, θέλει να βοηθήσει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά στην Αμερική - κυρίως το λάδι - και να έρθει να παντρευτεί στην πατρίδα των παππούδων του.




Δείτε φωτογραφίες από όλα τα στάδια της ζωής του, στο παρακάτω βίντεο


Ακολουθεί βίντεο από έκθεση τροφίμων



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ