ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ NΑΝJING ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ


Στη Σπάρτη βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Nanjing, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το διήμερο 3 έως 4 Ιουλίου.

Είναι η τρίτη φορά, μέσα σ’ ένα χρόνο, που εκπρόσωποι της Nanjing επισκέπτονται την πόλη μας, με την οποία συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς, επικυρωθέντες με Σύμφωνο Συνεργασίας. Αμφότερες πλευρές έχουν δεσμευθεί ν’ αναπτύξουν εποικοδομητικές σχέσεις στους νευραλγικούς τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της παιδείας, καθώς και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Πλέον, έχουν ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας και οι επαφές τους είναι συχνές, προκειμένου να συντονίζουν την υλοποίηση των σχεδίων.

Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Σπάρτης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κονίδης και Σκρουμπέλος, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης& Παιδείας κ. Αργυρόπουλος, η Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού& Περιβάλλοντος κα Γαλανοπούλου και η Πρόεδρος της Δ.Κ. Σπαρτιατών κα Ανδρακάκου. Συζήτησαν για θέματα που άπτονται της συνεργασίας τους, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν για την εκλογική διαδικασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας και στελέχωσης του Δήμου. Εξέφρασαν, μάλιστα, την επιθυμία να συνάψουν σύμφωνο αδελφοποίησης με Σχολική Μονάδα του Δήμου μας. Αφού αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυστρά. Το πρωί της 4ης Ιουλίου ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Κατά την περιήγησή τους στο Μουσείο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους συλλογής και επεξεργασίας ελαιοκάρπου.

Δεδομένο είναι, πως οι δύο πόλεις έχουν κοινό όραμα και η ανταλλαγή πρακτικών είναι αμοιβαία επωφελής. Οι ενέργειες επίτευξης εξωστρέφειας και δικτύωσης του Δήμου Σπάρτης βρίσκονται, πάντα, ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων του, αποδεικνύοντας τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής προβολής.
Από το Γραφείο Δημάρχου

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ