ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά το θόρυβο, που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες, όσον αφορά το χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Ξηροκάμπι, ο Δήμος Σπάρτης σας ενημερώνει, ότι τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, έχει αναλάβει πρωτοβουλία συγκεκριμένων δράσεων και μέτρων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Οι προσπάθειες, που καταβάλλει για την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης είναι σημαντικές, τηρώντας ταυτόχρονα και τις βασικές αρχές ζωτικής κίνησης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπου ανά περιόδους αφήνονται ελεύθερα στο χώρο.

Από το 2018 είχαν τοποθετηθεί δίχτυα σκίασης και σύστημα υδρονέφωσης, το οποίο λειτουργεί καθημερινά, συνεχίζοντας την επέκταση τους ώστε να προσφέρει στιγμές ανακούφισης κατά τις υψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών, στο χώρο φιλοξενίας στο Ξηροκάμπι.

Για τις εργασίες τοποθέτησης ο Δήμος Σπάρτης παρείχε όλα τα υλικά και τα μέσα, που κρίνονταν αναγκαία, για την ολοκλήρωση του έργου.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους εργάτες του Δήμου, που εργάστηκαν όλες αυτές τις μέρες για τη συνέχιση των εργασιών αλλά και τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Σπάρτης για τη βοήθεια, που παρείχε για την τοποθέτηση μέρους του σκίαστρου, το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Ιουνίου 2019.

Η συνεργασία όλων των φορέων κρίνεται απαραίτητη καθώς απώτερος σκοπός είναι η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα οποία ο Δήμος Σπάρτης έχει περισυλλέξει, εξετάσει και τους έχει προσφέρει όλες τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες.

Ο πλέον ενδεδειγμένος και μακράν καλύτερος τρόπος ευζωίας είναι η υιοθεσία από εθελοντές φιλόζωους, σε ένα φιλικό-οικείο περιβάλλον, κι όχι στο δρόμο, τα πάρκα και τις πλατείες. Όσοι εκ των πολιτών θέλουν να βοηθήσουν, να σώσουν τα ζώα και να βοηθήσουν παράλληλα στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου προβλήματος ας σκεφτούν την υιοθεσία ενός σκύλου, ενήλικου ή κουταβιού.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία φακέλου και υποβολή πρότασης στην πρόσκληση του προγράμματος ΦιλόΔημος ΙΙ για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στόχος του είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών, φιλικών στο περιβάλλον και προσβάσιμων στους πολίτες, δομών φιλοξενίας, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ