ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ Ν.ΕΛΛΑΔΑΣ: Το Κίνημα Αλλαγής στέλνει μήνυμα κυβερνησιμότητας της χώρας





Συνέντευξή μου στο ρ/σ Αντέννα Νότιας Ελλάδας 97.2 fm, στο δημοσιογράφο Ηλία Σταθάκη
Ανερμάτιστη πολιτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι η πιο ακατάλληλη, ανερμάτιστη και επικίνδυνη πολιτική δύναμη στον τόπο. Επέτεινε τα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας, διέλυσε τη μεσαία τάξη, φωτοχοποίησε τις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πολλά κρούσματα εκτροπής από τη δημοκρατική νομιμότητα. Επιχειρήθηκε η ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης, η χειραγώγηση της ενημέρωσης, η ενοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Επιπλέον, προκλήθηκαν συνθήκες διάλυσης στη δημόσια υγεία, ενώ η παιδεία αποδιοργανώθηκε. Ο Λακωνικός λαός δεν πρέπει να συγχωρέσει αυτό που έγινε στη Σπάρτη με το τμήμα Νοσηλευτικής. Έχω υποσχεθεί ότι αν στις 8 Ιουλίου είμαι βουλευτής, θα “βάλω πλάτη” να μην φύγει η Νοσηλευτική από την Σπάρτη. Αυτό το “έγκλημα” ο ΣΥΡΙΖΑ θα το πληρώσει. Ζητάω βέβαια και από τη Νέα Δημοκρατία να υποσχεθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα, που είναι παραγωγικό και αποτελεσματικό, δεν θα μεταφερθεί στην Τρίπολη. Οι Λάκωνες δεν πρέπει να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καλλιέργησε τη μισαλλοδοξία, την εχθροπάθεια, τον φθόνο, ακόμη και το ταξικό μίσος. Το μήνυμα “Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” τους ενέπνευσε και τους εμπνέει ακόμη και τώρα, για να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα προκειμένου να πετύχουν ευτελείς στόχους. Αυτά πρέπει να τελειώσουν προκειμένου η χώρα να πάει μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα ασύστολα ψέματα και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, απέδειξε ότι το αποκαλούμενο ηθικό του πλεονέκτημα ήταν η πιο μεγάλη απάτη.



Το Κίνημα Αλλαγής στέλνει μήνυμα κυβερνησιμότητας της χώρας
Το Κίνημα Αλλαγής στη συνεδρίαση των οργάνων του έχει πάρει μια σαφή απόφαση: η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο της Ισπανίας με τον Σάντσεθ. Μας ενδιαφέρει η χώρα και θα δώσουμε την στήριξή μας προκειμένου να επανέλθει στην κανονικότητα. Θα πρέπει όμως να δούμε κάποια στιγμή ποιος συνέβαλε στον εκτροχιασμό της οικονομίας της χώρας την περίοδο 2004-2009. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της κρίσης και της χρεοκοπίας της χώρας. Παραμένει μια σκληρή δεξιά παράταξη και το απέδειξε και με τα ψηφοδέλτιά της τώρα. Ο καλλωπισμός που επιχειρεί ο σημερινός αρχηγός της δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα αποτυχημένο “λίφτινγκ”. Ο πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αναλλοίωτος. Ούτε σύγχρονη Κεντροδεξιά είναι ούτε μεταρρυθμιστική δύναμη. Οι πολιτικές που πρεσβεύει ως προς το οικονομικό μοντέλο που προτείνει να ακολουθήσουμε, βρίσκονται στον αντίποδα του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας της αλληλεγγύης. Το “γαλάζιο” πρόγραμμα αδιαφορεί παντελώς για τις καίριες κοινωνικές δομές της υγείας, της πρόνοιας, της αλληλεγγύης. Η πολιτική αλλαγή που επαγγέλλεται δεν επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τους “γαλάζιους” στη διακυβέρνηση του τόπου. Αν αυτή η αλλαγή στηρίζεται σε συντηρητικές συνταγές και χωρίς να επενδύει στη δύναμη της κοινωνίας, τότε μάλλον η χώρα θα βρεθεί πάλι στα “βράχια”.


Η σημασία της ηθικής στην πολιτική

Παρά την άμβλυνση των ιδεολογικών διαφορών του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, οι υπάρχοντες κομματικοί σχηματισμοί πρεσβεύουν διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές προτάσεις. Ο πολιτικο-ιδεολογικός χώρος της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχει ουσιαστικές αποκλίσεις από τον κεντροαριστερό ή αλλιώς σοσιαλδημοκρατικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δυνάμεις της αποκαλούμενης ριζοσπαστικής και αντισυστημικής αριστεράς. Όσοι επικαλούνται την εξομοίωση των πολιτικών χώρων όχι μόνο παραγνωρίζουν τα αυτονόητα αλλά επιπλέον αυθαιρετούν. Υπάρχει ιδιοτέλεια, προκειμένου να προωθήσουν προσωπικές επιδιώξεις. Στο ψηφοδέλτιο στη Λακωνία βλέπει κανείς πολιτικούς - “ανεμοδούρες”, που δεν έχουν την παραμικρή συστολή. Μετακινούνται από τον έναν χώρο στον άλλον χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο. Δεν είναι συνεπείς με τις διακηρύξεις τους. Πρόκειται για έναν “αχταρμά”, που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε στην πολιτική ζωή του τόπου. Βέβαια, τα περί “γυρολόγων” της πολιτικής, για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα φαίνεται να τα υιοθετεί. Έτσι, η “πασοκοποίηση” του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία αποδεικνύει την στροφή της εναντίον του Κινήματος Αλλαγής και του Γρηγοράκου προσωπικά. Κατά την άποψή μου, οι σαλταδόροι της πολιτικής στερούνται ηθικής. Η ισοπέδωση των πάντων δεν εξυπηρετεί τη χώρα αλλά τα ιδιοτελή συμφέροντα. Η δημοκρατία όμως, έχει τον τρόπο όλα αυτά να τα διορθώνει. Γι αυτό απευθύνομαι στους συμπολίτες μας, λέγοντας ότι πρέπει να αντιληφθούν πως η Λακωνία χρειάζεται να έχει στη Βουλή μια ψήφο για τη χώρα και όχι για το κόμμα. Οι άνθρωποι χωρίς σταθερή πολιτική ιδεολογία είναι ευάλωτοι και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό καλό.



Δύσκολη η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου

Τα χρόνια στην πολιτική έχουν πάντα ένα τέλος. Αρκεί να φύγει κανείς με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι. Προσωπικά θεωρώ ότι έχω ακόμα περιθώρια, αν και αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά, η πολιτική δεν είναι μια στατική υπόθεση. Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει τα πρώτα δείγματα της δυναμικής της στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ωστόσο, το Κίνημα Αλλαγής διατήρησε έναν σημαντικό αριθμό δημάρχων σε όλη την επικράτεια, ενώ στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε η κατάρρευσή του τόσο πανελλαδικά όσο και στον νομό Λακωνίας. Σε ό,τι με αφορά, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στη Λακωνία προσπαθώ να αυξήσω τα ποσοστά που πήρε το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ