Το Δήμαρχο Σπάρτης επισκέφθηκε η Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας Κate Smith
Την Πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας κα Kate Smith, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, την Τετάρτη 10 Απριλίου, αποδεχόμενος με χαρά το προ δεκαημέρου αίτημά της να τον επισκεφθεί.

Οι δύο πλευρές για πάνω από 45 λεπτά είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο, σε οικείο και ευχάριστο κλίμα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τομείς αιχμής της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας. Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στον τουρισμό, ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα ενός τόπου, καθώς και για τρόπους περαιτέρω προβολής του Δήμου μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της προώθησης των λακωνικών αγροτικών προϊόντων, η ποιότητα των οποίων είναι υψηλών προδιαγραφών και η δυναμική τους ανερχόμενη, ωστόσο σαφώς και χρήζουν επιπρόσθετης ώθησης.

Ο κ. Βαλιώτης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κο Σκρουμπέλο, παρουσίασαν συνοπτικά στην κα Smith την προμελέτη του ιστορικού θεματικού πάρκου «Σπαρτάπολις», ενός εγχειρήματος που στοχεύει στη μεταβολή του «χάρτη» της πόλης. Η Βρετανίδα Πρέσβειρα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις μεθόδους διαλογής απορριμμάτων που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή και ενημερώθηκε σχετικά τόσο από το Δήμαρχο, όσο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Σκρουμπέλο.

Σημαντική θέση στο διάλογο κατέλαβε η αναφορά στο ζήτημα της επιστροφής των «Γλυπτών του Παρθενώνα», ένα πάγιο εθνικό αίτημα.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης ευχαρίστησε την Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας για την επίσκεψή της και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την πόλη, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της.Από το Γραφείο Δημάρχου

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr