Ανακοίνωση Λεωνίδα Γρηγοράκου για τη συγχώνευση και υποβάθμιση του Ελληνικού Ανοιχτού ΠανεπιστημίουΑνακοίνωση Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τις μεθοδεύσεις του Υπουργού Παιδείας για τη συγχώνευση και υποβάθμιση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Η εξίσωση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών βαθμίδων στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με την ισοπέδωσή τους. Οι συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, καθώς και η επιχειρούμενη συγχώνευση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα αντιστρατεύονται τη ζωτική ανάγκη να έχουμε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Στην ουσία πλήττουν δραστικά το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο των Ιδρυμάτων.

Σε μια εποχή που η εκπαίδευση οφείλει και πρέπει να είναι ανταγωνιστική, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υιοθετεί έναν επιζήμιο και επικίνδυνο λαϊκισμό, μετατρέποντας την Παιδεία σε εργαλείο πολιτικής για την εξυπηρέτηση πρόσκαιρων κομματικών συμφερόντων.

Το ΕΑΠ, που ήταν και αυτό έργο του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας χρήσιμος και αξιόλογος θεσμός για τη δια βίου μάθηση. Η προσφορά του είναι αναμφίβολα σημαντική. Άλλωστε η ανταπόκριση που βρήκε και βρίσκει το επιβεβαιώνει.

Το σχέδιο συγχώνευσής του με τα ΤΕΙ που προωθεί το υπουργείο Παιδείας θα αποδειχθεί η απαρχή του τέλους, επισφραγίζοντας την κατάργηση του. Η αυτονομία, η αυτοτέλεια και η αυθυπαρξία του ΕΑΠ είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Ο κύριος Γαβρόγλου δεν είναι μόνο χαμένος στον φαντασιακό κόσμο των ιδεοληψιών. Έχει βυθιστεί και σε πράξεις και ενέργειες που αποπνέουν έναν ακραίο και βάρβαρο καθεστωτισμό. Ο ειρωνικός του λόγος το αποδεικνύει. Οι απειλές που εκτόξευσε κατά των εκλεγμένων Κοσμητόρων του ΕΑΠ, αποκαλύπτουν την αντιδημοκρατική καθεστωτική του νοοτροπία, η οποία θυμίζει την εποχή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Αντί να ακούσει τις ανησυχίες της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ και των 40.000 φοιτητών του για τις καταστροφικές συνέπειες της συγχώνευσής του, ο Υπουργός Παιδείας προσπαθεί να δημιουργήσει και να επιβάλει ένα κλίμα εκφοβισμού προς τα μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ. Η συμπεριφορά του αυτή είναι ανάξια του αξιώματός του.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR