ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αλλοίωση των θεσμών του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος

Σημεία συνέντευξης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ρ/σ Κανάλι Ένα 90,4 FM Πειραιά


Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αλλοίωση των θεσμών του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος
Ο Τσίπρας θυμίζει τον Τζούλιο Αντρεότι, για τον οποίο είχαν πει οι Ιταλοί, ότι είναι ένας τόσο ικανός πολιτικός, που είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Εξ ου και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Ο άλλοτε κινηματικός ριζοσπάστης της Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, αντιλαμβάνεται ότι όσα αρχικά υποστήριζε και εξέφραζε ήταν ανιστόρητα και εξωπραγματικά. Γι' αυτό και τώρα αυτοσυστήνεται στην Ευρώπη ως εκπρόσωπος της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας Ιανός της πολιτικής. Άλλα έλεγε, άλλα πίστευε και άλλα έκανε. Έφερε στην πολιτική σκηνή του τόπου, μαζί με τον Καμμένο, άτομα τα οποία δε μπορούν να κατανοήσουν τις ιστορικές στιγμές στην Ελλάδα και δε μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως ο βουλευτής κ. Φωκάς, που δικαιολογήθηκε ότι δεν ήταν παρών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ, επειδή είχε πιει γκαζόζα και πήγε στην τουαλέτα. Ό,τι διαδραματίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής δείχνει ότι στην πολιτική σκηνή του τόπου δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο. Έτυχε να είμαι κοντά και να ακούσω τη δήλωση που έκανε ο συνάδελφος από τους ΑΝΕΛ και με απογοήτευσε πάρα πολύ. Το ήξεραν ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει. Είμαι σίγουρος ότι το γνώριζαν από το Νομοθετικό της Βουλής. Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι υψηλού επιπέδου και εφαρμόζουν πάντα τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Το νομοσχέδιο αυτό είχε ψηφιστεί και είχε απορριφθεί. Άρα, θα έπρεπε να το επαναφέρουν και να περάσει με άλλη διαδικασία, γιατί αυτή που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη. Και χθες, αν δεν υπήρχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα είχε αναδειχθεί το αδιέξοδο της διαδικασίας. Γι' αυτό θεωρώ ότι ένας τέτοιος πολιτικός, ένα τέτοιο πολιτικό κεφάλαιο πρέπει να υπάρχει και στην επόμενη Βουλή. Μίλησε για την αλλοίωση των θεσμών του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική διπολισμού των ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό τον αποκλεισμό των μικρών κομμάτων. Το βλέπουμε καθημερινά, το απέδειξε και χθες η κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δεν έδινε τον λόγο σε κανέναν άλλον.


Διχασμός της κοινωνίας για προσωπικό όφελος του κ. Τσίπρα
Θα συνεχίσουμε να είμαστε μάρτυρες ενός παιχνιδιού ανταλλαγής μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου. Θα υπουργοποιηθούν ο Παπαχριστόπουλος και ο Κουίκ ενώ η κ. Σκλαβενίτη θα είναι βουλευτής. Πρόκειται για άθλιες δοσοληψίες. Η απαξίωση των θεσμών συνεπάγεται έλλειψη συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές, που έχουν απογοητευτεί από τους πάντες. Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι, αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στην κάλπη, η Νέα Δημοκρατία αλλά και το Κίνημα Αλλαγής θα πάνε ψηλά ενώ ο ίδιος θα καταποντιστεί. Το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συσπειρωμένο από ποτέ. Χθες το βράδυ ήμουν σε μια συγκέντρωση. Το Κίνημα Αλλαγής έκοψε την πίτα στο Μάτι. Είχε κοσμοπλημμύρα. Με σεβασμό στις δημοσκοπήσεις, νομίζω ότι δεν αποτυπώνεται η δυναμική του συγκεκριμένου κόμματος σε αυτές. Ο Τσίπρας διχάζει την κοινωνία και υποτιμά τους πολίτες, επειδή πιστεύει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα έχει προσωπικό όφελος. Δηλαδή, θέλει να πει ότι, όποιος πήγε στα συλλαλητήρια είναι ακροδεξιός; Δεν ντρέπεται; Με τον λαϊκισμό εμπόδισε το ελληνικό λαό να κατανοήσει την οικονομική κρίση. Το παλαιό πολιτικό σύστημα έδωσε την λύση ενώ το νέο πολιτικό σύστημα, που έφτιαξε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Καμμένο, παρέτεινε την κρίση.


Απαραίτητη για τη χώρα η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η προοδευτική παράταξη καταγράψει ένα ισχυρό ποσοστό στις επικείμενες εκλογές, τότε θα μπορέσει να επιβάλει το δικό της πρόγραμμα και να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Το Κίνημα Αλλαγής θα παίξει ιστορικό ρόλο, αν η κοινωνία του δώσει την ευκαιρία να συμβάλει σε μια διακυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, μετά από τόσα χρόνια κρίσης και πόλωσης, θα αποφασίσει να δώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό στο Κίνημα Αλλαγής, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να δώσει προοδευτική προοπτική στη χώρα. Το Κίνημα Αλλαγής ήρθε για να μείνει. Δεν είναι ένα εφήμερο σχήμα. Ο πυρήνας του είναι το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν όμως και άλλες δυνάμεις, που είναι αναγκαίες. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει αλλά προσωπικά δε θέλω να επιστρέψουμε στην παλαιά ονομασία. Το αίτημα για μια νέα προοδευτική πολιτική δύναμη είναι υπαρκτό στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τον κύκλο του. Στο καινούργιο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής έχει τις προϋποθέσεις να καλύψει επαρκώς τον χώρο της διαμελισμένης κεντροαριστεράς.


Σε δεινή θέση οι Έλληνες αγρότες
Οι αγρότες στην Λακωνία έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Δεν μπορώ να δω τους Δικαστές εναντίον τους. Οι αγρότες είναι σε αδιέξοδο, γιατί οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για κανένα προϊόν. Πρέπει να «σκύψουμε» πάνω στα προβλήματά τους, γιατί αποτελούν κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Οι αγρότες στην Ελλάδα, εκτός των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους. Αυτό τους έχει φέρει σε δεινή θέση. Θα πρέπει να τους στηρίξουμε. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είναι από την πατρίδα μου και τον εκτιμώ, θα πρέπει να μπει μπροστά στις δικαστικές διώξεις των αγροτών για τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τα πράγματα αυτά θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ