ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ-ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΕΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΙΩΤΩΝ "Η ΑΡΜΕΝΟΠΕΤΡΑ"

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ-ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΕΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Μανιάτες-σες, από το 2003 υπάρχει ένας συντονισμένος σχεδιασμός εκ μέρους δημοσίων υπηρεσιών, Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και ιδιωτικών εταιρειών βιομηχανικών Αιολικών Σταθμών (ανεμογεννήτριες), προβάλλοντας το απατηλό πρόσχημα περί «δήθεν» ανάπτυξης της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Μάνης.

Όμως, οι σχεδιασμοί αυτοί θα έχουν στο παρόν αλλά και στο μέλλον καταστροφικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα στο σύνολο των στοιχείων που συνθέτουν τη Μανιάτικη οντότητα, όπως καταστροφή:

α) της τουριστικής ανάπτυξης που σήμερα συμβάλλει στο να παραμένουν ακόμα στη Μάνη νέοι άνθρωποι,

β) της πολιτιστικής μας κληρονομιάς λόγω της από πανταχόθεν ορατότητας των ανεμογεννητριων που μεθοδεύεται η εγκατάστασή τους,

γ) της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς (ορνιθοπανίδας και χλωρίδας), λόγω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος,

δ) της αφαίρεσης των ιδιοκτησιών από τους Μανιάτες-σες, δηλαδή την υφαρπαγή της προγονικής μας γης. Ο νομός Λακωνίας είναι ο μοναδικός νομός της Ελλάδος όπου όσον αφορά στους δασικούς χάρτες, είναι στο σχεδόν σύνολό του (κατά 80%) ...πράσινος. Δηλαδή είναι δασική γη η Μάνη, στο σύνολό της!!! Μάλιστα δημόσια δασική γη!!! Με εξαίρεση μόνο τα σπίτια μας, ελάχιστα κτήματα και τη θάλασσα!!!

Είναι απορίας άξιο, βάσει ποιων στοιχείων και ποιων νόμων η δασική υπηρεσία προέβη στο χαρακτηρισμό, ως δημοσίων των εκτάσεων των Μανιατών, όταν υπάρχουν εμφανέστατα κτίσματα, στέρνες, μαντριά, τοίχοι περιτοίχισης και «χταρώματα» στα χωράφια, αδιάψευστα στοιχεία νομής και ιδιοκτησίας.

Μανιάτες-σες, ήλθε η ώρα να αντιδράσουμε, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να ανατρέψουμε το σχεδιασμό τους. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο του εξοβελισμού μας από την προγονική μας γη, για την οποία οι πρόγονοι μας έχυσαν το αίμα τους και έδωσαν τη ζωή τους, για να τη διαφυλάξουν στο πέρασμα των αιώνων και να τη παραδώσουν σε μας, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και δια της νόμιμης οδού να τη παραδώσουμε στα παιδιά και εγγόνια μας.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους όσους έχουμε ιδιοκτησίες στους δρόμους πρόσβασης και εγκαταστάσεις των Αιολικών Πάρκων, να συγκεντρώνουμε τα στοιχεία μας, όπως τίτλους, ιδιωτικά συμφωνητικά, Ε9, παραχωρητήρια, ιδιωτικά συμφωνητικά επινοικίασης και εάν δεν υπάρχουν να τα καταχωρούμε αναδρομικά στο Ε9, πληρώνοντας το προβλεπόμενο πρόστιμο των 100€. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι γείτονες ιδιοκτησιών λειτουργούν ως μάρτυρες μεταξύ τους, σε περίπτωση μη ύπαρξης άλλων στοιχείων.

Καταθέτουμε ομαδικές αγωγές ασφαλιστικών μέτρων κατά ομάδες εναντίον των εταιρειών των αιολικών σταθμών για διεκδίκηση των ιδιοκτησιών μας, ώστε το οικονομικό κόστος να είναι χαμηλό. Θέτοντας έτσι υποθήκη, ώστε στο Εθνικό Κτηματολόγιο (ξεκινά το Δεκέμβριο του 2018) να διεκδικούμε τις ιδιοκτησίες μας.

Στόχος μας να ακυρώσουμε την αρπαγή της προγονικής μας γης ως δημόσιας δασικής, επανακτώντας τις ιδιοκτησίες μας. Για να σταματήσουμε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών σώζοντας την ιδιαίτερη πατρίδα μας από την ολοκληρωτική απαξίωση και καταστροφή.

Συμπατριώτες αγνοήστε και κλείστε τα αυτιά σας σε ψευδείς υποσχέσεις αλλά και τις κούφιες απειλές, περί «δήθεν» οικονομικών διεκδικήσεων από τις εταιρείες σε βάρος σας αν διεκδικήστε τις ιδιοκτησίες σας.

Η ιδιοκτησία είναι ιερή, προστατεύεται από το Σύνταγμα και υπερισχύει όλων των «τερτιπιών», που φημολογούνται ή εφαρμόζονται. Σήμερα μπορεί να δίνουν προσωρινά σε ορισμένους κάποια ημερομίσθια, αύριο θα μείνει η ολική καταστροφή που θα είναι οριστική και μη ανατρέψιμη.

Η Μάνη διατηρήθηκε ανά τους αιώνες αναλλοίωτη, αυστηρή, λιτή, μοναδική ανά την υφήλιο. Αξίζει καλύτερης τύχης, με έργα αναβάθμισης τουριστικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά, καινοτόμα με ανάπτυξη νέων θέσεων μόνιμης εργασίας, κρατώντας τους νέους και νέες της και παραμένοντας ζωντανή και περήφανη, διατηρώντας την φυσική ομορφιά και αρχιτεκτονική της.

Για κανένα λόγο και το οικονομικό συμφέρον οιωνδήποτε δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη καταστροφή της.

ΕΞΩ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ «ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ»-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ

Η ΜΑΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

22/12/2018
Για τον άμεσο συντονισμό μας
Τηλ. Επικοινωνίας 6979648078

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ